Η αναζήτηση του νοήματος της ζωής μας οδηγεί στο… 1ο Athens Spirit Film Festival (video)

Νοεμβρίου 10, 2015

Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας, με εσάς τους συνοδοιπόρους, την πιο γνωστή ιστορία του κόσμου: ο ήρωας προχωράει, δυσκολεύεται, πονάει, μαθαίνει, χαίρεται λίγο, μετά προχωράει, δυσκολεύεται, πονάει, μαθαίνει, χαίρεται λίγο περισσότερο, μπορεί & να ερωτεύεται, να ξαποσταίνει αλλά δεν σταματάει ποτέ, συνεχίζει στο ίδιο μονοπάτι μέχρι που φτάνει στον στόχο του, στον ένα & αληθινό ‪#‎στόχο‬ του.

Είναι η ιστορία της ‪#‎Οδύσσειας‬, του Μάτριξ, είναι ουσιαστικά η ιστορία της ανθρώπινης φύσης, όπως στην προκειμένη περίπτωση, είναι & η ιστορία αυτού του promo video του Athens Spirit Film Festival.

Ο άνθρωπος ανεβαίνει την σκάλα της εξέλιξης, όπου στο λεξιλόγιο των Surfers 4 Life είναι η η πυραμίδα του ‪#‎Maslow‬. Σε κάθε όροφο βλέπει μια ταινία που τον βοηθάει να εξελιχτεί, να πετάξει μια πλασματική ανάγκη ή πιστεύω του (ένα από τα πολλά & άχρηστα δηλαδή ρούχα που φοράει).

Μέχρι που φτάνει στην κορυφή της σκάλας, βάση της πυραμίδας του Maslow δηλαδή φτάνει στην αυτογνωσία, στην αυτοπραγμάτωση, στη φώτιση, στην υπέρ συνειδητότητα, όπου ουσιαστικά βιώνει την τέλεια ευδαιμονία, χαρά & αγάπη.

Ο Albert Einstein έλεγε: “δεν μπορούμε να λύσουμε ένα πρόβλημα με την ίδια συνειδητότητα που το δημιούργησε”. Θέτοντας λοιπόν αυτή την βάση, πρωταρχικός στόχος αυτού του φεστιβάλ είναι να μας βοηθήσει να ανυψώσουμε την συνειδητότητα μας, να μπορούμε να διακρίνουμε καλύτερα τα καλά κρυμμένα μηνύματα που μας δίδονται στην καθημερινότητά μας & να πορευτούμε πιο ανάλαφρα μέσα σε αυτό το εσωτερικό μονοπάτι που ο καθένας μας έχει επιλέξει να διαβεί.



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>