Πασχαλινά τσουρέκια

Απριλίου 07, 2017

Υλικά

για τη μαγιά

40γρ. νωπή μαγιά

2 κ. σούπας ζάχαρη καστανή

1/4 φλ. χλιαρό νερό

Υπόλοιπα υλικά

2/3 κούπας ζάχαρη καστανή

1 φλ. χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα

1 φλ. ελαιόλαδο

1 κ. γλυκού μαχλέπι σε σκόνη

1/2 κ. γλυκού μαστίχα με 1 κ. γλ. στέβια

4,5 φλ αλεύρι σκληρό ζέας

Για άλειμμα:  λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά για τη μαγιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό σημείο, μέχρι να φουσκώσει, περίπου μισή ώρα. Χτυπάμε τη μαστίχα μαζί με το 1 κ. γλυκού στέβια, μέχρι να γίνει σκόνη και μετά ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτουμε και τη μαγιά, πλάθουμε το μίγμα για λίγο και αφήνουμε να ξαναφουσκώσει σε ζεστό μέρος για μία ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Πλάθουμε σε σχήματα, τα τοποθετούμε στο ταψί και περιμένουμε άλλα 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν πάλι. Αλείφουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά.

About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter

"Ο δρόμος για να ανακαλύψεις τον καλύτερο σου εαυτό"

InspireYourLife.gr_Οδηγός Ευζήν

Βρείτε μας στο Facebook.

X Αν θέλετε κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook