Σαντιγύ από Κρέμα Καρύδας

Φεβρουαρίου 08, 2016

Πανεύκολη, γρήγορη, ελαφριά και υπέροχη σαντιγύ από κρέμα καρύδας μόνο με 3 υλικά. Τη χρησιμοποιούμε όπως την συνταγή του εμπορίου, σε γλυκά, τούρτες, παγωτά, φρούτα, πίτες κλπ. Οι επιλογές ατελείωτες και μπορούμε να την κάνουμε κι ότι γεύση θέλουμε, σοκολατένια, φρουτένια κλπ.

Από γεύση; Φανταστική, σαν να τρως light σαντιγύ. Πραγματικά δεν καταλαβαίνεις την διαφορά με του εμπορίου.

Υλικά:
1 κουτάκι κρέμα καρύδας (Coconut Cream)
2 κ.γ. σιρόπι αγαύης
1/4 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας

Εκτέλεση:
Βάζουμε στο ψυγείο από βραδύς τη κρέμα καρύδας. Είναι πολύ σημαντικό να την βάλουμε στο ψυγείο και να κρυώσει καλά ειδάλλως η σαντιγύ μας δεν θα πετύχει. Την επομένη την βγάζουμε από το ψυγείο, γυρίζουμε ανάποδα το κουτάκι και το ανοίγουμε.

Το νερό της καρύδας θα είναι πάνω και όλη η κρέμα θα είναι στον πάτο. Αδειάζουμε το νερό σε ένα μπολάκι και δεν το πετάμε. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε σμούθις ή στο φαγητό.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ αδειάζουμε την κρέμα με ένα κουτάλι και την χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός να αφρατέψει.
    
Ρίχνουμε το απόσταγμα βανίλιας και συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγα λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε το σιρόπι αγαύης και χτυπάμε καλά να αφρατέψει αρκετά.

Η σαντιγύ μας είναι έτοιμη!

Αν περισσέψει, διατηρείται στο ψυγείο για 1 – 1,5 εβδομμάδα σε κλειστό δοχείο. Θα σκληρύνει λίγο, απλά χτυπήστε πάλι λίγο με το μίξερ να αφρατέψει.

πηγη

About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter

"Ο δρόμος για να ανακαλύψεις τον καλύτερο σου εαυτό"

Agenda

Ιουλίου 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Απρ    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Shop Now