Στεγνό Βούρτσισμα Σώματος και Οφέλη

Οκτωβρίου 27, 2014

Το στεγνό βούρτσισμα σώματος, είναι οικονομικός και πολύ αποτελεσματικός τρόπος να φροντίσουμε όχι μόνο το δέρμα μας αλλά και το σώμα μας και την υγεία μας!

Mερικά μόνο από τα πολλαπλά του οφέλη:

- Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, διευκολύνοντας έτσι την ανανέωση τους, αποτέλεσμα απαλή, λαμπερή επιδερμίδα.

- Τονώνει την κυκλοφορία βοηθώντας έτσι στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας με την καλύτερη οξυγόνωση.

- Τονώνει την λεμφική κυκλοφορία, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη αποτοξίνωση του οργανισμού.

- Μας κάνει να νιώθουμε ζωντάνια κι ευεξία.

Για να πετύχουμε όλα αυτά τα θαυμαστά, χρειαζόμαστε μια καλή, μαλακή βούρτσα, με φυσική τρίχα, και σωστή τεχνική βουρτσίσματος:

- Βουρτσίζουμε πάντα με κατεύθυνση προς την καρδιά.

- Oι κινήσεις μας είναι ρυθμικές, μακριές βουρτσιές, περνώντας κάμποσες φορές την κάθε επιφάνεια.

- Ξεκινάμε με τη πατούσα του δεξιού ποδιού, μετά το πάνω μέρος του ποδιού (από τα δάχτυλα προς τον αστράγαλο), μετά την γάμπα γύρω-γύρω (κατεύθυνση από αστράγαλο προς το γόνατο), μετά από το γόνατο προς το πάνω μέρος του μηρού, μετά τον γλουτό (κατεύθυνση προς την μέση μας). Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με το αριστερό μας πόδι.

- Σειρά τώρα έχει η πλάτη (από την μέση προς τους ώμους), και μετά το δεξί χέρι: πρώτα η παλάμη (από τα δάχτυλα προς τον καρπό) μετά το πάνω μέρος (ίδια κατεύθυνση), μετά από τον καρπό προς τον αγκώνα, γύρω-γύρω το χέρι, και τέλος από τον αγκώνα προς τον ώμο, πάλι γύρω-γύρω.

- Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με το αριστερό χέρι. Μετά βουρτσίζουμε την κοιλιά, με πιο απαλές, κυκλικές κινήσεις (με τη φορά των δεικτών του ρολογιού).

- Τέλος θα βουρτσίσουμε πολύ απαλά τον λαιμό και το στέρνο, πάντα με κατεύθυνση προς την καρδιά. Η όλη διαδικασία, για όλο το σώμα, θα πάρει 5-10 λεπτά.

Καλό είναι να το κάνουμε καθημερινά, πριν το πρωινό ντους (θα ξεπλύνουμε τα νεκρά κύτταρα), ενώ μετά θα νιώθουμε φοβερή ζωντάνια.

Τα αποτελέσματα στο δέρμα θα είναι επίσης φανερά άμεσα: βελούδινο δέρμα, και με τον καιρό θα δούμε και βελτίωση των προβληματικών περιοχών.

Πηγή: Bhavana Yoga

About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>