Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή: To buy or… goodbye?

Μαρτίου 15, 2013
inspire_buing

Freedigitalphotos

Γράφει η Αγάπη Ερμίδη, Ενδυματολόγος

Στέκεστε μπροστά στη γεμάτη από ρούχα ντουλάπα σας και αναρωτιέστε τι να φορέσω σήμερα; Δεν έχω τίποτα που να μου πηγαίνει! Η τελευταία σας αγορά συνοδεύεται από ενοχές; Αν ναι, παρακάτω θα σας δώσουμε μερικά tips για να αποφύγετε κάποια στιλιστικά λάθη και να μην ενδίδετε εύκολα στο πειρασμό της κατανάλωσης.

Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή σήμερα (15 Μαρτίου) και χρειάζεστε μια στρατηγική αγοράς!

Πρώτα θα ξεχωρίσουμε τις λάθος μας επιλογές!

Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και δεν τα επαναλαμβάνουμε! Έτσι την επόμενη φορά που θα πάτε για ψώνια θα έχετε στο μυαλό σας και την do not buy list!

Ρούχα που η τιμή τους ήταν πολύ δελεαστική και δεν είναι καλής ποιότητας είναι απλά χάσιμο χρημάτων και χρόνου. Μη γεμίσετε την ντουλάπα σας απλά για να την γεμίσετε, σκεφτείτε την αγορά σας σαν μια επένδυση που θα σας τονώσει την ψυχολογία και την διάθεσή σας φορώντας το!

Αυτό ισχύει και για τα επώνυμα ρούχα, κάντε διαχρονικές αγορές, μην κοιτάτε πάντα το τελευταίο trend που μπορεί και να μη σας ταιριάζει απλά και μόνο επειδή είναι designer brand!

Διαλέξτε ποια είναι τα αγαπημένα σας!

Όλοι έχουμε τα σιγουράκια μας! Είτε είναι μπλούζα φόρεμα ή παντελόνι δεν έχει σημασία, ήταν μια πετυχημένη αγορά. Εξετάστε τα λίγο καλύτερα, το ύφασμα, το πατρόν, το χρώμα και την άνεση που σας προσφέρουν. Αυτοί θα είναι και οι οδηγοί επιλογής των επόμενων ρούχων και αξεσουάρ σας! Δεν χρειάζεται να πάρετε το ίδιο σε διαφορετικά χρώματα, απλά φροντίστε να πληρούν τις σωστές προϋποθέσεις:

1. Χρώμα που σας ταιριάζει

2. Καλοραμμένο πατρόν

3. Ποιότητα υφάσματος

4. Άνεση

5. Θηλυκότητα

Λείπει κάτι από την ντουλάπα σας;

Δεν χρειάζεται να ξοδεύεται άσκοπα χρήματα, επενδύστε σε ρούχα που θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση ανά πάσα στιγμή διαμορφώνοντάς τα με τα κατάλληλα αξεσουάρ!

Ακολουθείσθε τον κανόνα του Michael Kors:70 percent of the clothes you own should be meat and potatoes. 30 percent should be icing and fluff— that’s colour, pattern, shine, accessories”.

Αυτό σημαίνει ότι το 70 τις εκατό των αγορών σας θα είναι τα βασικά κομμάτια που θα συνδέονται και θα συμπληρώνουν το υπόλοιπο 30%.

Επενδύστε στην ποιότητα!

Ναι, το πήρατε στην πιο δελεαστική τιμή! Νομίσατε ότι κάνατε την αγορά του αιώνα! Το φορέσατε δεν ήταν άσχημο… το πλύνατε! και χάθηκαν όλα τα παραπάνω…

Είτε είναι ρούχο, είτε είναι παπούτσι είναι καλύτερο να δώσετε λίγα παραπάνω χρήματα και να πάρετε κάτι καλύτερο παρά να πετάξετε τα χρήματα σας σε κάτι εφήμερο και φτηνό.

Βέβαια δεν είναι και κανόνας ότι θα πάρετε κάτι ακριβό και θα έχει και καλή ποιότητα. Έτσι την επομένη φορά που θα διαλέξετε κάτι κοιτάξτε για τα παρακάτω: καλοραμμένα κουμπιά/φερμουάρ, ύφασμα που δεν κάνει κομπάκια/γραμμές, ραφές, εφαρμογή και πατρόν.

Οι αγορές που κάνετε χρειάζεται να έχουν στρατηγική και ψυχραιμία!

Σκεφτείτε καλά την καθημερινότητα και τις ανάγκες σας: μια υγιής κατανάλωση φέρνει χαμόγελα και καλή διάθεση!



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>