5 τροφές για ένα καλοκαίρι γεμάτο υγεία και ζωντάνια!

Ιουνίου 07, 2013
inspire_sum

Freedigitalphotos

Το καλοκαίρι είναι μία εποχή ξενοιασιάς, διακοπών και απολαύσεων, οπότε η διατροφή έχει την τιμητική της! Την περίοδο του καλοκαιριού ο οργανισμός, για να διατηρήσει σταθερή τη θερμοκρασία του, αποβάλλει νερό, γεγονός που πρέπει να μας κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς με τη διατροφή μας. Οι παρακάτω τροφές όμως ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού μας αλλά και την προστατεύουν, βοηθώντας το ανθρώπινο σώμα να μπορεί να αντεπεξέλθει ακόμα και στα δύσκολα!


1.Το καλαμπόκι προστατεύει τα μάτια από τον ήλιο

Τα αντιοξειδωτικά  που περιέχονται στο φρέσκο καλαμπόκι λειτουργούν αντηλιακά για τα μάτια καθώς φιλτράρουν μερικές από τις βλαβερές ηλιακές ακτίνες. Τα ίδια αντιοξειδωτικά μειώνουν τις πιθανότητες ανάπτυξης της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, που είναι και η κύρια αιτία τύφλωσης ατόμων μετά τα 60, αν και η βλάβη προκαλείται πολύ νωρίτερα χρονικά. Το καλαμπόκι είναι μια τροφή που μπορεί να συμπεριληφθεί στις καλοκαιρινές σαλάτες, σε φαγητά ακόμα και σε κρύα σάντουιτς.

2. Τα κεράσια βοηθούν στη διάσπαση λίπους

Ο χυμός από κεράσια βοηθάει στον καλό ύπνο και την καταπολέμηση του πιασίματος μετά από έντονη γυμναστική. Εκτός αυτού όμως συστατικά που περιέχονται στα κεράσια ως φρούτο αλλά και ως χυμός έχουν αδυνατιστικές δράσεις καθώς περιέχουν ανθοκυανίνες, οι οποίες συντελούν στην καύση του λίπους, αλλά και στη μειωμένη αποθήκευσή του.

3. Οι ντομάτες  προστατεύουν την επιδερμίδα

Το στοιχείο που κάνει τις ντομάτες κόκκινες, είναι και το συστατικό που προφυλάσσει το δέρμα από τα ηλιακά εγκαύματα. Προσοχή όμως, η ντομάτα λειτουργεί βοηθητικά. Καλό είναι να μη στηριχτείτε αποκλειστικά στην κατανάλωση σαλάτας ή ντοματοχυμών  όμως και να επενδύσετε σε ένα καλό αντηλιακό.

4. Το καρπούζι βοηθά στην ενυδάτωση του οργανισμού

Ένας οργανισμός ενυδατωμένος, βοηθά στη διατήρηση του καλού μνημονικού και στη σταθερότητα της διάθεσης. Εκτός αυτού, το νερό κρατά το σώμα δροσερό κατά τη διάρκεια των ζεστών μηνών του καλοκαιριού. Το καρπούζι -που η σύστασή του είναι 92% νερό- είναι μια εξαιρετική φυσική πηγή παροχής νερού στο σώμα μας, καθώς και γευστικής απόλαυσης!

5. Το παγωμένο τσάι ενάντια  της νόσου Alzheimer

Οι μελέτες έχουν αποδείξει πως η συχνή κατανάλωση τσαγιού, όχι μόνο μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου του Alzheimer και του διαβήτη, αλλά βοηθάει επίσης στη διατήρηση υγιών δοντιών, ούλων και δυνατών οστών. Και όλα αυτά εξαιτίας των φλαβονοειδών που περιέχει. Όποια ποικιλία τσαγιού και αν προτιμάτε, καταναλώστε το φρέσκο για τη μέγιστη αξιοποίηση των αντιοξειδωτικών  στοιχείων που έχει.

 

Αρθρογράφος: inspireyourlife.gr



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>