Άλήθεια υπάρχει ο “κος Τέλειος”;

Ιουνίου 23, 2015

 

Γράφει ο Νικόλας Ουρανός, Relationship expert

Πρόσφατα έλαβα το εξής μήνυμα από τη Γεωργία Μ. στο info@nikolasouranos.com:

Αγαπητέ Νικόλα,

Νιώθω ότι έχω πέσει θύμα των τεράστιων προσδοκιών μου. Έτσι, τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι συνεχώς.. Υπάρχει πραγματικά ο «κος Τέλειος» εκεί έξω για όλους; Και αν υπάρχει, πώς μπορώ να αλλάξω αυτόν τον φόβο μου ότι είναι αδύνατο να βρεθεί;

Γεωργία

Θέλω να ξεκαθαρίσω πώς φυσικά και πιστεύω ότι υπάρχει το άλλο μας ολόκληρο και επίσης φυσικά και πιστεύω ότι υπάρχει τουλάχιστο ένα για κάθε ελεύθερη γυναίκα και για κάθε ελεύθερο άνδρα, που είναι έτοιμη –ος, για να ζήσει την αληθινή αγάπη.

Ποιος μπορεί να είναι ο «κος Τέλειος»;

Ο «κος Τέλειος» σίγουρα δεν είναι ένα άθροισμα από τη λίστα των χαρακτηριστικών  άρχισες να φτιάχνεις έφτιαξες για τον «τέλειο» άνθρωπο, από τα παιδικά σου χρόνια ακόμη. Αν και μπορεί να διαθέτει τα περισσότερα από αυτά, σίγουρα δεν πρόκειται να μοιάζει πιστά με τον αγαπημένο σου σταρ του σινεμά και να ενεργεί πάντα σαν το αγαπημένο σου υπερήρωα.

Αλίμονο να βασιστούμε σε έναν άνθρωπο για να καλύψει όλες τις ανάγκες μας. Κάτι τέτοιο είναι καταδικασμένο να αποτύχει από τις μη ρεαλιστικές μας προσδοκίες.

Είναι ξεκάθαρα δική σου δουλειά σου να γεμίσεις από μόνη σου -πρωταρχικά τη ζωή σου- με αγάπη, εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, αυτοπεποίθηση, καλές σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους, σου, έχοντας τα δικά σου χόμπι αλλά τη δουλειά που σε εκφράζει.

Τότε θα μπορέσεις και πραγματικά αλλά και ουσιαστικά να απολαύσεις την παρουσία του άλλου σου ολόκληρου στη ζωή σου όταν αυτή γίνει πραγματικότητα.

Άντρα θέλω … «διαχρονικά» τον θέλω

Καθώς μεγαλώνουμε και προσθέτουμε εμπειρίες η ζωή και οι προτεραιότητες των αναγκών μας αλλάζουν. Όπως και το «πακέτο» του «κου Τέλειου» επίσης.

Κάθε χρόνο σαν αποτέλεσμα της αλλαγής και της εξελιξής σου θα έχεις παρατηρήσει ότι καταφέρνεις να προσελκύσεις νέα πρόσωπα στη ζωή σου (φίλο, μέντορα, συνάδελφο, δάσκαλο), που  ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εκάστοτε στιγμής σου και σε διδάσκει κάτι που είσαι ήδη έτοιμη να μάθεις. Αυτές οι επαφές σε πάνε στο επόμενο επίπεδο, μετασχηματίζοντας τη φιλοσοφία και τις απόψεις σου για τη ζωή.

Το άθροισμα αυτών των εμπειριών θα σε οδηγήσει να προσελκύσεις τελικά τον «σύντροφο της ζωής σου».

Η ιδανική σχέση μοιάζει με ένα καλομαγειρεμένο φαγητό

Το timing παίζει και για τους δύο καθοριστικό ρόλο. Μόνο όταν όλα τα κομμάτια μας είναι «καλοψημένα» θα απολαύσουμε και θα γευτούμε ενα πεντανόστιμο γεύμα.

Μην αφήνετε την αυτοπεποίθησή σας να καταρέει

Από τις συζητήσεις με τον κόσμο που δουλεύω μαζί, παρατηρώ ότι κάποιες κοπέλες κρέμονται κυριολεκτικά από το τηλέφωνο αναμένοντας την κλήση ή το γραπτό μήνυμα ενός άντρα και το ίδιο συμβαίνει ακόμα και αν αυτός δεν είναι ο απόλυτα αρεστός σε εκείνες.

Αυτό είναι εν μέρη λογικό εφόσον οφείλεται στη φυσική ανθρώπινη επιθυμία μας να είμαστε αρεστοί και αποδεκτοί από τους άλλους.

Αλλά σε καμία περίπτωση  δεν μπορείς να βασίσεις ολόκληρη την αυτοπεποίθησή σου από τον «οποιοδήποτε» απέναντι.

Είσαι μια τέλεια, πανεμόμορφη γυναίκα.

Απλά μπορεί να μην είσαι η κατάλληλη γι ‘αυτόν τον συγκεκριμένο.

Ο καθένας μας έχει διαφορετικά γούστα.

Και η Αγάπη ενώ δεν είναι φυσικά τυφλή, είναι σίγουρα δυναμική.

Οπότε…

Ποτέ μην απελπίζεστε

Η αληθινή αγάπη είναι το ταξίδι είναι η διαδρομή.

Δεν είναι αυτοσκοπός και προορισμός. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην αφήσουμε την ανυπομονησία μας να θολώσει και να αποσπάσει την προσοχή μας από το πραγματικό – αληθινό μας ταξίδι: τη δική μας, κατάδική μας αυτοπραγμάτωση και ανάπτυξη.

Για να συναντήσουμε τον «κο Τέλειο» στην τέλεια στιγμή μας, χρειάζεται να πηγαίνουμε με τη ροή, να παραμένουμε ανοιχτοί στα ερεθίσματα και τα σημάδια και να τροφοδοτούμε το ρεζερβουάρ τη ζωή μας με αυτα-αγάπη και προσωπική ευτυχία.

Πίστεψε με είναι εκεί έξω.

Αναπνέετε τον ίδιο αέρα.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, μοιραστείτε το με τους φίλους σας στο Facebook και στο Twitter.

 

 

 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>