Άρρητη κόρη – ακολουθώντας τα μονοπάτια της Περσεφόνης

Μαρτίου 20, 2013

inspire_theatro

Χοροθεατρική παράσταση

Από την Τετάρτη 20 Μαρτίου και κάθε Τετάρτη μέχρι τις 10 Απριλίου

Η ομάδα Αιμιλίας Μπουρίτη συν+εργασία παρουσιάζει από την Τετάρτη 20 Μαρτίου, και κάθε Τετάρτη μέχρι τις 10 Απριλίου, στο θέατρο Χυτήριο τη χοροθεατρική παράσταση «Άρρητη Κόρη – Ακολουθώντας τα μονοπάτια της Περσεφόνης». Η παράσταση εστιάζει στους μύθους της Περσεφόνης και αποτελεί μία περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη της προηγούμενης χοροθεατρικής παράστασης «Άρρητη Κόρη» της χορογράφου Αιμιλίας Μπουρίτη.

Η παράσταση στοχεύει να ταξιδέψει το θεατή στους μύθους της Περσεφόνης και να τον μυήσει στα σύμβολά της. Η Άρρητη γίνεται Ρητή για την ψυχή του θεατή μέσα από την εμπειρία της παράστασης. Το ταξίδι της από τα Ηλύσια πεδία, ο μυθικός τόπος της Ελευσίνας, ο σκοτεινός και ασυνείδητος Άδης, το ρόδι, το συνδετικό στοιχείο των δύο κόσμων, ο βιασμός της Κόρης και ο Διόνυσος Ζαγρέας συνομιλούν με την ανάγκη των καλλιτεχνών αλλά και των θεατών για μία βαθιά ψυχική εμπειρία κάθαρσης. Το μήνυμα της παράστασης είναι ότι ο μύθος μπορεί να ξεπεράσει τα στενά ψυχικά όρια του ανθρώπου σε μία εποχή κρίσης και να επαναπροσδιορίσει την ανάγκη του για δικαίωμα στο όνειρο και την ελευθερία.

Η παράσταση είναι σύγχρονη σύνθεση σωματικού θεάτρου με διάφορες τεχνικές χορού, όπως χορός butoh, σύγχρονος χορός και κινητικός αυτοσχεδιασμός. Το κινητικό αυτό λεξιλόγιο, μαζί με τον λόγο, τις μουσικές συνθέσεις ιδιόφωνων οργάνων, την ηλεκτρονική μουσική και την ψαλτική τέχνη, σε συνδυασμό με την εικαστική εγκατάσταση και το βίντεο συντελούν ώστε η παράσταση να δημιουργήσει γέφυρες μεταξύ του μύθου και της σύγχρονης τέχνης.

Κείμενα: Δημήτρης Παπαδίτσας «Άπαντα», Ελένη Λαδιά «Οι Έλληνες παίδες στην αρχαιότητα», «Μυθολογικά Παράδοξα και ένα διήγημα».

Σκηνοθεσία, χορογραφία, δραματουργική επεξεργασία, εικαστική εγκατάσταση: Αιμιλία Μπουρίτη

Χορογραφικές και δημιουργικές ιδέες και από τη χοροθεατρική ομάδα: Παναγιώτης Γαρμπής, Θάλεια Δήτσα, Μυρτώ Μπουρίτη

Μουσική σύνθεση και performance: Τάσος Φωτίου
Μηχανικό βιολί: Γιώργος Κατσάνος
Ψαλτική: Γιάννης Τσούνης
Κοστούμια: Ντομινίκ Ντελκός
Κατασκευή μάσκας: Γιώργος Μαυρίκος
Φωτογραφία: Βούλα Ανδρώνη
Φωτισμός: Μαρία Αθανασοπούλου
Βίντεο: Πάνος Βιττωράκης

Performers: Παναγιώτης Γαρμπής, Θάλεια Δήτσα, Μυρτώ Μπουρίτη, Αιμιλία Μπουρίτη.

Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 21.00
Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 21.00
Τετάρτη 3 Απριλίου στις 21.00
Τετάρτη 10 Απριλίου στις 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Μειωμένο: 10 ευρώ (φοιτητικό, ανεργίας, άνω των 65)

 ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60 λεπτά
Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 3412313, 6940 549754
Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>