Έλενα Αθανασούλα – Κυρνασίου: «Θέλει πολλή πειθαρχία, εσωτερική δύναμη και ηρεμία για να καταλάβει μία γυναίκα τα όρια της…»

Μαρτίου 08, 2013

inspiring person

Έλενα Αθανασούλα – Κυρνασίου


«
Θέλει πολλή πειθαρχία, εσωτερική δύναμη και ηρεμία για να καταλάβει μία γυναίκα τα όρια της…»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, επιλέξαμε μία Ελληνίδα που εκπροσωπεί επάξια τους πολυσύνθετους ρόλους της σύγχρονης γυναίκας –σύζυγος, μητέρα, επιχειρηματίας, ενεργό μέλος της κοινωνικής ζωής- και που ταυτόχρονα η δραστηριότητά της συνάδει με τις τρέχουσες ανάγκες της εποχής.

Η Έλενα Αθανασούλα – Κυρνασίου είναι ιδιοκτήτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της STIRIXIS, εταιρεία πρωτοπόρος της ολιστικής λογικής στην δημιουργία επαγγελματικών χώρων, ενώ είναι και η κύρια υπεύθυνη για τις υπηρεσίες STIRIXIS EXCLUSIVE, που αφορούν τη διαμόρφωση ιδιωτικών κατοικιών σε επιλεγμένους πελάτες.

Η Έλενα Αθανασούλα Κυρνασίου είναι επίσης μέλος στο WIBcommittee (WomenInBusiness) του ελληνοαμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου και προσπαθεί μέσα από το ρόλο της και τη συνδρομή της σε αυτό, να βοηθήσει τις νέες ανερχόμενες επιχειρηματίες να ανταποκριθούν στην επόμενη μέρα.

Συνέντευξη

- Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρεία σας και τον τρόπο με τον οποίο προσαρμόζετε τις υπηρεσίες σας στα δεδομένα της σημερινής εποχής.

Τα οικονομικά δεδομένα καθιστούν αναγκαίο τον επαναπροσδιορισμό του επιχειρηματικού συστήματος και την υιοθέτηση μίας διαφορετικής οπτικής και προσέγγισης της αγοράς από τους Έλληνες επιχειρηματίες. Η εταιρεία μας εξασφαλίζει όχι μόνο τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, αλλά δεσμεύεται και στην επιτυχή λειτουργία και μέγιστη απόδοση αυτών. Απευθυνόμαστε τόσο σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις –καταστήματα, εστιατόρια, καφέ, μπαρ, ξενοδοχεία- όσο και σε μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους, προσφέροντας ένα «μπουκέτο» υπηρεσιών από το Α ως το Ω. Αυτές περιλαμβάνουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες στρατηγικής, εμπορικής ανάλυσης, concept design, αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και κατασκευής. Με κινητήριες δυνάμεις μας τη Γνώση και την Αλλαγή εφαρμόζουμε επιτυχημένα Ανθρώπινα Συστήματα και καλύπτουμε μία ανάγκη της ελληνικής αγοράς που η κρίση την κάνει εντονότερη: ύπαρξη ισχυρών εξατομικευμένων brands μέσα σε χώρους με μοναδικό design και δημιουργία αληθινών και ουσιαστικών σχέσεων με τους πελάτες που παραμένουν πιστοί στον χρόνο. Επιπλέον, η ολιστική προσέγγιση που προσφέρουμε σου διασφαλίζει ότι τα χρήματα θα τα ξοδέψεις τμήμα-τμήμα με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο.

- Γυναίκα, οικογένεια, επιχείρηση, κοινωνική ζωή. Χωράνε όλα αυτά σε μια υψηλής ποιότητας ζωή που όλες θέλουμε; Ποια είναι η σειρά που εσείς βάζετε στα παραπάνω; Και ποιες είναι οι προϋποθέσεις που απαιτούνται προκειμένου να υπάρξει στο τέλος μια «υγιής» ισορροπία;

Δε θα έλεγα ότι υπάρχει σειρά στα παραπάνω. Η ζωή μου είναι μία. Δεν υπάρχουν όρια δουλειάς, οικογένειας, είναι όλα μπλεγμένα.

Αυτό που με έχει βοηθήσει να ανταποκρίνομαι καλά σε όλους τους ρόλους -χωρίς να σημαίνει ότι είμαι η τέλεια επιχειρηματίας, η τέλεια σύζυγος ή η τέλεια μητέρα- είναι η τεχνολογία. Όπου και να βρίσκομαι είτε είναι κομμωτήριο είτε σπίτι είτε σ’ ένα ταξίδι έχω μαζί μου smartphone, λαμβάνω τα mail μου και μπορώ να κάνω δουλειά. Πιστεύω ότι η τεχνολογία θα βοηθήσει πάρα πολύ τις γυναίκες. Σαφέστατα μπαίνουν προτεραιότητες όταν υπάρχουν συγκεκριμένες ανάγκες, πχ όταν το παιδί μου είναι άρρωστο δεν υπάρχει δίλημμα στο τι θα κάνω. Επίσης το κινητό μου είναι πάντα ανοιχτό, μπορεί κάποιος να με βρει για δουλειά ανά πάσα στιγμή. Τα παιδιά μου έχουν γαλουχηθεί με την ιδέα ότι η μητέρα τους έχει και εκείνη την προσωπικότητά της και τη δικής της ζωή και καριέρα, επομένως αναλαμβάνουν και εκείνα τις ευθύνες που τους αναλογούν και επικρατεί μέσα στο σπίτι η λογική της συνεργασίας.

Οι νέες μητέρες και σύζυγοι πρέπει να μπουν σ’ αυτή τη λογική, τα παιδιά χαίρονται πάρα πολύ να συμβάλλουν στην οικογενειακή ζωή και το ίδιο πρέπει να κάνει και ο άνδρας αποβάλλοντας τη νοοτροπία του ανατολίτη. Η τεχνολογία και η λογική του ότι όλοι μαζί θα τα κάνουμε, μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις τα πάντα. Από παντού μπορείς να δουλέψεις από παντού μπορείς να ευχαριστηθείς, μπορείς να κάνει ένα ταξίδι και να είναι business & pleasure, να πας δηλ. για 2 μέρες δουλειά και να πάρεις άλλες 2 μέρες για αναψυχή, και δε βρίσκω καμία λογική σε αυτό το τεμαχισμένο πρόγραμμα με αυστηρά όρια που έχουν κάποιοι και πορεύονται με αυτό.

Αυτό που πρέπει οι νέες γυναίκες να καταλάβουν είναι η δύναμη που έχουν μέσα τους και να αντιληφθούν μέχρι που μπορούνε. Θέλει πάρα πολλή πειθαρχία, εσωτερική δύναμη και ηρεμία για να καταλάβεις αυτά τα όρια. Πρέπει να αναζητήσουν τις λύσεις μέσα τους, και όχι έξω. Αν είναι καλά μέσα τους τότε θα βρουν και τις λύσεις απέξω. Δεν πρέπει να ζουν τη ζωή τους με δεκανίκια. Σαφώς και πάντα υπήρχε και για μένα βοήθεια από γονείς, κοπέλες αλλά πάντα υπήρχε μία εσωτερική δύναμη που με ωθούσε να τα καταφέρνω. Και δε θα ήθελα ποτέ να είμαι κλεισμένη μέσα σε ένα σπίτι, θεωρώ ότι έξω -στους πελάτες στους ανθρώπους που συναντάω, σε όλο τον κόσμο- μπορείς να προσφέρεις πολλά περισσότερα πράγματα. Είμαι πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη με αυτή τη λογική χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες και μέρες όπου κι εγώ θα είμαι εκνευρισμένη.Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>