Ένα μήλο την ημέρα δεν κάνει μόνο το γιατρό πέρα!

Οκτωβρίου 01, 2014


Οι επιστήμονες του  Washington State University κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι  τα μήλα – συγκεκριμένα, τα πράσινα ξινά μήλα (Granny Smith) – μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη διαταραχών που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Τα πράσινα ξινά μήλα Granny Smith ωφελούν  την ανάπτυξη των φιλικών βακτηρίων στο παχύ έντερο, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε μη-εύπεπτες ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων των διαιτητικών ινών και των πολυφαινόλων ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε  υδατάνθρακες. Παρόλο που υποβάλλονται στο  μάσημα, οι ενώσεις αυτές παραμένουν ανέπαφες  όταν φτάσουν στο παχύ έντερο. Εκεί θα υποστούν  ζύμωση από τα βακτήρια του παχέος εντέρου  όπου  και  ωφελούν την ανάπτυξη των φιλικών βακτηρίων στο έντερο.

Η ανακάλυψη θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη διαταραχών  που συνδέονται με την παχυσαρκία, τη χρόνια φλεγμονή η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη.

«Αυτό που καθορίζει την ισορροπία των βακτηρίων στο παχύ έντερο μας είναι το φαγητό που καταναλώνουμε» ανέφερε ο Dr Noratto.

Το να  δημιουργήσουμε μια  υγιή ισορροπία  των βακτηρίων στο παχύ έντερο έχει σαν στόχο να σταθεροποιήσει  τις μεταβολικές διαδικασίες που επηρεάζουν τη φλεγμονή και την αίσθηση του αίσθηση της ικανοποίησης και του  κορεσμού, ανέφερε.

Πηγή: Washington State University

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>