Έρωτας: ο πιο γλυκός εθισμός της Άνοιξης!

Απριλίου 08, 2013
inspire_Love

Freedigitalphotos

Η άνοιξη είναι η εποχή της ζωντάνιας, της ανανέωσης αλλά και της μεγάλης αλλαγής! Καθώς η φύση αλλάζει χρώματα, έτσι και εμείς πλημμυρίζουμε από θετικά συναισθήματα, ανανεωνόμαστε ψυχικά, είμαστε ανοιχτοί σε αλλαγές και ερωτευόμαστε! Συμβαίνει πράγματι κάτι μαγικό ή υπάρχει εξήγηση για το ότι ερωτευόμαστε πιο συχνά την άνοιξη; Οι επιστήμονες μετά από χρόνια έρευνας δίνουν τη δική του εκδοχή για τον ανοιξιάτικο έρωτα:

- Την άνοιξη επιμηκύνεται η μέρα και αλλάζει η διάθεση του ανθρώπου.

- Η θερμοκρασία είναι πιο υψηλή και υπάρχει περισσότερη λιακάδα.

-Αύξηση της παραγωγής των ενδορφινών στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια της άνοιξης.

Το φως του ήλιου επηρεάζει το επίπεδο της μελατονίνης!

Είναι μια ουσία η οποία είναι συνυπεύθυνη για την καλή μας διάθεση. Το ισχυρό φως και η λιακάδα προφυλάσσουν τον εγκέφαλο από συναισθηματικές διαταραχές, ρυθμίζοντας την παραγωγή της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης, χημικών ουσιών του εγκεφάλου που παίζουν ρόλο στη διάθεση.

Η ψυχολογία των χρωμάτων!

Έχει διαπιστωθεί ότι τα χρώματα επιδρούν στις συναισθηματικές μας αντιδράσεις, με τα «ζεστά» χρώματα (κόκκινο, πορτοκαλί) να διεγείρουν τα κύτταρα του εγκεφάλου και να συνδέονται με τη χαρά, το κέφι και την εξωστρέφεια, και τα «ψυχρά» (μοβ, μπλε) με την απογοήτευση και την αδιαθεσία. Τα πλούσια χρώματα της άνοιξης μας φτιάχνουν τη διάθεση- γινόμαστε περισσότερο αισιόδοξοι, αναζητούμε την ανανέωση και δράττουμε κάθε ευκαιρία χωρίς ανασφάλεια και αναστολή, με αποτέλεσμα να ερωτευόμαστε πιο εύκολα.

Ενδορφίνες: οι ορμόνες της ευτυχίας!

Είναι μία από τις 3 κύριες ομάδες ενδογενών οπιοειδών, με αντιπροσωπευτικότερη την ενδορφίνη, που έχει την ισχυρότερη αναλγητική δράση. Χαρακτηρίζονται ως οι ορμόνες της ευτυχίας, του αντί-στρες και της φυσικής αναλγησίας. Την άνοιξη που η έκθεση στο φως είναι μεγαλύτερη, οι ενδορφίνες παράγονται σε μεγάλες ποσότητες και διαρκώς, καθιστώντας τον άνθρωπο υγιέστερο και συνεισφέροντας άμεσα στην ευφορία του οργανισμού, κάνοντάς μας ευτυχισμένους. Επιπλέον, την άνοιξη τείνουμε να βγαίνουμε περισσότερο, να περπατάμε και να γυμναζόμαστε. Η άσκηση βοηθάει επίσης στην αύξηση της ενεργητικότητάς μας και ο οργανισμός παράγει περισσότερες ενδορφίνες που φέρνουν και ευφορία.

Η άνοιξη είναι αναμφίβολα η εποχή της ανανέωσης και του έρωτα. Η φύση μας δίνει όλα τα ερεθίσματα για αλλαγή και ζωτικότητα. Ο εγκέφαλός μας διεγείρεται και μας κάνει περισσότερο αισιόδοξους και ανοιχτούς στην ανταλλαγή ερωτικών μηνυμάτων. Δε μένει λοιπόν τίποτα άλλο από το να αφήσουμε το σπίτι, να πάρουμε τους δρόμους, να απολαύσουμε τον ήλιο, να φορέσουμε ρούχα με έντονα χρώματα και να αναζητήσουμε τον ανοιξιάτικο έρωτά μας!

Αρθρογράφος: www.inspireyourlife.grΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>