Αγάπησε τον εαυτό σου: Ο τρόπος για να ανακαλύψεις το κρυμμένο δυναμικό σου

Νοεμβρίου 08, 2015


‘’Για να αγαπήσετε τους άλλους πρέπει πρώτα να αγαπήσετε τον εαυτό σας’’

Πολλοί ψυχολόγοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα της αγάπης! Έχουμε κιόλας δηλώσει πολλές φορές ότι μπορείτε να δώσετε στους άλλους μόνον αυτά που έχετε εσείς οι ίδιοι. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την αγάπη. Δεν μπορείς να δώσεις αυτά που δεν έχεις μάθει και δεν έχεις βιώσει.

Μια που η αγάπη δεν είναι πράγμα, δεν χάνεται όταν προσφέρεται. Μπορείτε να προσφέρετε την αγάπη σας σε εκατοντάδες ανθρώπους κι όμως να διατηρείτε την ίδια αγάπη που είχατε πρωταρχικά. Αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα να έχεις αγαπήσει εσένα!

Το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει να έχεις πραγματικό ενδιαφέρον, φροντίδα, αγάπη και σεβασμό για τον εαυτό σου και να αποδέχεσαι την πρόκληση της προοπτικής για το τι μπορείς να γίνεις.

Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Η φύση απεχθάνεται την ομοιομορφία. Αλλά ο άνθρωπος είναι ένα παράξενο πλάσμα. Η πολυμορφία τον τρομάζει και αντί να αποδεχτεί την πρόκληση, τη χαρά, το θαύμα της ποικιλίας, προσπαθεί να διαστρεβλώσει τη μοναδικότητα σε ομοιότητα γιατί μόνο τότε νιώθει πιο σίγουρος.

Το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει να αγωνίζεσαι για να ανακαλύψεις και να διατηρήσεις την μοναδικότητα σου.

Σημαίνει να κατανοήσεις την ιδέα ότι μόνο εσύ θα ζήσεις πάνω σε αυτή τη γη και πως όταν πεθάνεις χάνονται μαζί σου και όλες οι φανταστικές σου δυνατότητες.
Σημαίνει να συνειδητοποιήσεις πως δεν θα γνωρίσεις ποτέ όλα τα θαύματα που βρίσκονται μέσα σου.

Οι έρευνες της ψυχολογίας λένε πως μόνο το 5% από το δυναμικό μας αποκαλύπτεται,τι γίνεται λοιπόν το άλλο 95%;
Το να αγαπάμε τον εαυτό μας περιλαμβάνει την ανακάλυψη αλλά και την αναγνώριση των πολλών δυνατοτήτων μας!

http://www.psychology-today.gr/

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>