Αισθητική Οδοντιατρική: Χαρίστε στον εαυτό σας το πιο όμορφο χαμόγελό του!

Φεβρουαρίου 26, 2015

Του Χρήστου Λώλη, Εμφυτευματολόγος, Χειρουργός Οδοντίατρος, Επιστημονικός Διευθυντής του Specialized Dentistry of Athens

Οι περισσότεροι άντρες δεν γεννιούνται με τέλειο χαμόγελο. George Clooney , Hugh Jackman -που έχουν κερδίσει και τον τίτλο του πιο σέξι άντρα στον κόσμο- καθώς και όλοι οι γνωστοί αστέρες του Hollywood, έχουν χρησιμοποιήσει την αισθητική οδοντιατρική.

Η εμφάνιση επηρεάζει την καριέρα μας, την κοινωνική μας ζωή και την αυτοπεποίθηση μας. Άντρες όλων των ηλικιών ψάχνουν τρόπους να δείχνουν καλύτεροι ή νεότεροι και το χαμόγελο τους δεν αποτελεί εξαίρεση, αν αναλογιστούμε πως είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρούμε στο πρόσωπο (δεύτερα έρχονται τα μάτια βάση ερευνών!) και από το χαμόγελο φαίνεται και η ηλικία του ανθρώπου έκτος από το βιοτικό του επίπεδο. 

Η αισθητική οδοντιατρική μπορεί να είναι μια απλή λεύκανση. Την χαρακτηρίζω απλή γιατί έχει κατατριφθεί και επιστημονικά πλέον ο μύθος ότι η λεύκανση καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών. Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Είναι μια απλή και καθόλου επώδυνη διαδικασία με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Από εκεί και υστέρα οι υπόλοιπες αισθητικές παρεμβάσεις όπως porcelain veneers για εκτεταμένα περιστατικά, cosmetic bonding, invisalign θα πρότεινα να γίνονται από ειδικούς ιατρούς έτσι ώστε να μπορούν να εξατομικεύουν το κάθε περιστατικό. Κάθε στόμα και κάθε ασθενής είναι διαφορετικός με διαφορετικές απαιτήσεις.

Veneers: Οι λεπτές όψεις πορσελάνης έχουν αποδεδειγμένα την μεγαλύτερη μακροβιότητα από κάθε άλλη οδοντιατρική πράξη. Μπορούν να αλλάξουν και να ανανεώσουν οποιοδήποτε  χαμόγελο σε εντυπωσιακό βαθμό. Μπορούν να αλλάξουν το χρέωμα και το σχήμα των δοντιών όπως τα επιθυμεί ο ασθενής. Υπάρχουν αντικειμενικοί κανόνες πάνω στους οποίους βαδίζουμε για να μπορέσουμε να δώσουμε το τέλειο χαμόγελο αλλά πρέπει να ακούμε και τις επιθυμίες των ασθενών  και αν είναι δυνατόν να τις υλοποιήσουμε. Άρα το πιο σημαντικό είναι πριν ξεκινήσουμε οποιοδήποτε περιστατικό να έχουμε ένα ακριβές σχέδιο θεραπείας και ο ασθενής να δει το τελικό αποτέλεσμα πριν καν ακουμπήσουμε τα δόντια του.

Η διαδικασία διαρκεί 2-3 συνεδρίες, δεν είναι επίπονη και ο ασθενής εννοείται πως από την πρώτη συνέδρια θα φύγει με δόντια, όχι τα μόνιμα μιας και θα πρέπει να ετοιμαστούν στο εργαστήριο αλλά τα μεταβατικά.

Invisalign: Αποτελεί μια ορθοδοντική θεραπεία. Σίγουρα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλα τα περιστατικά -αυτό θα το κρίνει ο ειδικός ιατρός- όμως αποτελεί μια ιδιαίτερα αγαπητή μέθοδο αντιμετώπισης κλινικών περιστατικών με στραβά δόντια γιατί ο ασθενής πλέον δεν φοράει σιδεράκια, δεν υπάρχει μέταλλο πουθενά και ουσιαστικά είναι διάφανοι νάρθηκες οι οποίοι μπορούν να βγαίνουν όποτε το επιθυμεί ο ασθενής. 

Το ωραίο χαμόγελο έχει ενέργεια. Όταν κάποιος χαμογελά, η έκκριση σεροτονίνης αυξάνεται κατακόρυφα και μαζί της η καλή ψυχική διάθεση. Είναι αποδεδειγμένο ότι οι άνθρωποι με υγιές και ωραίο χαμόγελο είναι περισσότερο σίγουροι για τον εαυτό τους και αυτό ακριβώς μεταδίδουν σε όσους το εισπράττουν.  Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>