Ακατάστατη κουζίνα και διατροφή

Μαρτίου 08, 2016

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο διεθνές περιοδικό “Περιβάλλον και Συμπεριφορά”, αναφέρει πως σε μια ανοργάνωτη κουζίνα τρώμε διπλάσια ποσότητα από ότι σε ένα τακτοποιημένο χώρο. Και μάλιστα αυτό ισχύει μόνο για τις γυναίκες!

Το ακατάστατο και γεμάτο σύγχυση περιβάλλον μας κάνει ανήσυχους, κάτι που καθιστά δύσκολο το να νιώθουμε παρόντες και να δουλέψουμε με έλεγχο: η προσοχή μας αποσπάται από πάρα πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Είναι εύκολο να υποπέσει κανείς σε παλιές ασυνείδητες συνήθειες γιατί είναι πολλά αυτά που αντιμετωπίζεις στο παρόν.

Έτσι η κατανάλωση περισσότερου φαγητού θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα ενός χαοτικά ακατάστατου σπιτιού, ή και μυαλού! Ξεκαθαρίζοντας κάποια πράγματα στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας θα ελαφρύνετε τη ζωή σας τουλάχιστον κατά ένα βαθμό.

Παρακάτω είναι τα πρώτα μικρά βήματα που πιστεύουμε πως θα χρειαστεί να κάνετε αν πιστεύετε ότι το περιβάλλον σας έχει επίδραση στις διατροφικές σας συνήθειες.

1. Αδειάστε τα ντουλάπια και το ψυγείο από τα συσκευασμένα και εθιστικά τρόφιμα που έχουν ζάχαρη. Και μάλιστα καθαρίστε τους χώρους μέσα και έξω!
2. Προσθέστε κάποιο φυτό και φρέσκα φρούτα για να αναζωογονήσετε το χώρο και να τον γεμίσετε με τη φύση. Η φύση ηρεμεί και ισορροπεί αμέσως. Μπορείτε να προσθέσετε ένα φυτό στο γραφείο σας για το ίδιο αποτέλεσμα. Μια γλάστρα γεμάτη χρωματιστά λουλούδια ή ένα μπολ με φρούτα μας κρατά συνδεδεμένους και φέρνει την επίγνωση σε αυτό που κάνουμε.
3. Νιώστε ευγνωμοσύνη. Όταν είμαστε εκτός ελέγχου σε μια κατάσταση, η ευγνωμοσύνη μας φέρνει στο εδώ και τώρα. Τα λίγα λεπτά που αφιερώνουμε για να πούμε ευχαριστώ ή απλά παίρνουμε μια ανάσα πριν φάμε το σνακ ή γεύμα, συνδεόμαστε περισσότερο με το φαγητό αυτό. Φέρνουμε μεγαλύτερη επίγνωση στο τι τρώμε και πως μας επηρεάζει.

bhavana yoga

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>