Αναλαμβάνοντας Δράση για τη Μεταμόρφωσή μου

Φεβρουαρίου 10, 2015

Γράφει ο Νικόλας Ουρανός, Relationship expert

Ένα από τα βασικά συστατικά του μοντέρνου ορισμού της αγάπης, είναι η προσωπική μας δράση και δημιουργικότητα. Όλες εκείνες οι ενεργές επιλογές που θα αποφασίσουμε να εντάξουμε στη σκαλέτα της καθημερινότητάς μας και χρειάζονται από εμάς κινητοποίηση και αποφασιστικότητα για να τελεσφορήσουν. Αυτό είναι το σημείο όπου αποφασίζω να σχεδιάσω από την αρχή την καθημερινή μου δράση, αφαιρώντας μηχανικότητα και προσθέτοντας συνειδητότητα.

Ένας καλός άξονας για να ξεκινήσω να επανασχεδιάζω το πλάνο μου είναι να καταγράψω όλες τις βασικές ανάγκες που χρειάζομαι ως άνθρωπος να ικανοποιήσω για να αισθάνομαι ευτυχισμένος και ολοκληρωμένος. Θα διαπιστώσω πως όχι απλώς θα καλύψω με καλύτερο τρόπο τις ανάγκες μου, αλλά μέσα από τη δράση θα κατα- κτήσω και ένα νέο επίπεδο ατομικής υπευθυνότητας και πειθαρχίας, που θα με οδηγήσει με μια νέα αυτοπεποίθηση.

Ένα ολοκληρωμένο πλάνο δράσης έχει ως εξής:

Με μετατρέπω σε κέντρο της αγάπης μου

Βάζω πραγματικά τις ανάγκες μου σε προτεραιότητα και μου αφιερώνω ενεργό χρόνο μέσα σε κάθε μέρα. Τώρα δεν περιμένω να υπάρξει «λόγος» ή κάποιο εξωτερικό ερέθισμα ώστε να μου δώσει αφορμή για να με αγαπήσω. Ανακαλύπτω πως η αγάπη υπάρχει μέσα μου και πως εγώ, με το προσωπικό μου ενδιαφέρον και την προσοχή μου, της δίνω το φως για να λάμψει και να ακτινοβολήσει και με αγαπάω έτσι απλά και φυσικά γι’ αυτό που είμαι και γι’αυτό που γίνομαι, άνευ λόγου και αιτίας.

Βγαίνω από τον «αυτόματο πιλότο»

Είναι σημαντικό η κάθε μέρα μου να περιέχει εκπλήξεις και για να μην τις περιμένω παθητικά. Γίνομαι ο ίδιος αυτός που τις επιδιώκει. Είχα μάθει καλά να δρω μηχανικά και να προωθώ τη ρουτίνα του προ- γράμματός μου αφήνοντάς τη στον «αυτόματο πιλότο». Τουλάχιστον μία φορά τη μέρα είναι καθοριστικής σημασίας να προκαλείς τον εαυτό σου να κάνει κάτι το διαφορετικό. Να είσαι ανοιχτός στο «καινούριο». Ακόμα και μια μικρή αλλαγή, λόγου χάρη, το να αλλάξεις το κατάστημα απ’ όπου ψωνίζεις ή να ακολουθήσεις μια δια- φορετική διαδρομή σε ένα συνηθισμένο σου δρομολόγιο, θα σε κάνει να δίνεις «προσοχή» και να ζεις όλο και περισσότερο στο παρόν σου.

Βάζω σε τάξη τις καθημερινές υποθέσεις και τους λογαριασμούς

Επανασχεδιάζω τη λίστα του σουπερμάρκετ, κάνω καλύτερες οικονομικές προβλέψεις για τις ανάγκες των κυλιόμενων λογαριασμών και έχω τον έλεγχο, τη γνώση και την οργανωτικότητα για έκτακτες ή περιοδικές δαπάνες (για παράδειγμα, επόμενο σέρβις αυτοκινήτου, επισκευές στο σπίτι κ.ά.). Όσες λιγότερες εκπλήξεις, τόσο καλύτερη ψυχολογία.

Ενθαρρύνω τις κλίσεις και τα ταλέντα μου: λίγο πολύ, όλοι γνωρί ζουμε πού και ως προς τι ένα ταλέντο μας είναι οξυμμένο ή έχει τον τρόπο να αναπτυχθεί. Κάπου, κάπως, κάποτε «είχα πειστεί» πως «μεγάλωσα», πως «δεν είχα χρόνο», πως «είχα άλλες προτεραιότητες», αλλά τώρα πια είναι εξόχως σημαντικό να αναγνωρίσω και να δώσω και πάλι αξία στις εκφάνσεις που ξεχωρίζω και να τις αναπτύξω. Τώρα είναι η ώρα να ασχοληθώ με την καλλιτεχνική μου ροπή στην ποίηση ή στην υποκριτική, να εντρυφήσω στα εικαστικά ή στη φωτογραφία.

Μου δίνω χρόνο, προσοχή και επικεντρώνω στην αυτοπαρατήρηση

Η αλήθεια είναι πως ήταν αρκετά κουραστικό και σχεδόν εξαντλητικό να ζω ένα ολόκληρο 24ωρο με το να έχω εμένα και τις ανάγκες μου σε δεύτερο πλάνο. Τώρα γνωρίζω πως για να γίνω η προτεραιότητα, χρειάζεται να είμαι η προτεραιότητα. Βρίσκω πάντα χρόνο για μικρά διαλείμματα με τον εαυτό μου μέσα στη μέρα, όπου ανασυντάσσω τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου, ενώ όλο τον υπόλοιπο χρόνο που είμαι σε κίνηση φροντίζω να μη χάνω επαφή με τη «γεύση της ζωής», έτσι όπως ακριβώς ξεδιπλώνεται κάθε στιγμή μέσα μου. Έχω κάνει μια σπουδαία ανακάλυψη. Την ενέργεια που αφιέρωνα για να κρίνω τους γύρω μου την απέσυρα, τη συσπείρωσα μέσα μου και τη χρησιμοποιώ για να δημιουργήσω ένα εκπληκτικό προσωπικό όπλο: την αυτοπαρατήρηση.

Δε φοβάμαι τις εξόδους ή το να πηγαίνω σε μέρη μόνος/-η μου

Προσωπικά, μπορεί να πήγα πρώτη φορά στο σινεμά μόνος μου όταν συμπλήρωσα τα 33 μου χρόνια, αλλά μόλις τότε ανακάλυψα τι έχανα έως εκείνη τη στιγμή. Αν δε φροντίσω να είμαι καλή και συναρπαστική παρέα για εμένα, πάρα πολύ δύσκολα θα είμαι καλή παρέα και αργότερα για τον/τη σύντροφό μου. Επιπλέον, παύει η χαρά και η διασκέδασή μου να είναι συνδεδεμένη με την παρουσία κάποιου άλλου. Προσθέτω έτσι μια δυναμική στο ενεργητικό μου, έχοντας παράλληλα και την πολυτέλεια σε αυτή την προσωπική μου διαδρομή να ακούσω καθαρότερα το ένστικτό μου και να παρατηρήσω καλύτερα τα «σημάδια» και ό,τι «τυχαίο» εκδηλώνεται γύρω μου.

Δες το video από την TV100 Θεσσαλονίκης, όπου μιλάω στην εκπομπή «Πάρτε Θέση» με την Χριστίνα Κανατάκη

Θέλεις να λάβεις μέρος στο μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα Online Workshop: Υπάρχει η Αληθινή Αγάπη;

Κάνε την εγγραφή σου Δωρεάν: https://www.eventbrite.com/e/online-workshop-tickets-15496463339

Περισσότερα στο http://www.acadimiasxeseon.gr

Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Υπάρχει η Αληθινή Αγάπη και σου αξίζει να την ζεις κάθε στιγμή.


 

 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>