Αναλαμβάνοντας την ευθύνη του εαυτού μας και πως αυτό μας συνδέει με την δύναμή μας

Ιουνίου 17, 2016

 Γράφει η Ιωάννα Μπακρατσά, Εκπαιδεύτρια και Σύμβουλος ThetaHealing®, Master και Certificate of Science της Μεθόδου

Όταν αναλαμβάνουμε την ευθύνη όσων λέμε, όσων πράττουμε και της ίδιας μας της ζωής, χωρίς να επιρρίπτουμε τις ευθύνες σε άλλους και στην μοίρα, τότε είμαστε πραγματικά συνδεδεμένοι με τη δύναμή μας και μπορούμε να δημιουργήσουμε όλα όσα θέλουμε και ονειρευόμαστε στη ζωή μας.

Πολλοί άνθρωποι θεωρούνε ότι οι άλλοι φταίνε για την κατάστασή τους ή ακόμη ότι οι συνθήκες ήταν ή είναι δυσμενείς και γι’ αυτό δεν καταφέρνουν να πετύχουν αυτό που θέλουν στη ζωή τους. Αυτός ο τρόπος σκέψης το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μας οδηγήσει στο να δώσουμε τη δύναμή μας στους άλλους ή σε κάποιες καταστάσεις.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη του εαυτού μας, παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας και ουσιαστικά συνειδητοποιούμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε όλα όσα δεν μας αρέσουν, όλα όσα έχουμε κληρονομήσει γενετικά από τους προγόνους μας και δεν μας εξυπηρετούν.

Κάποιες φορές βέβαια, ακόμη κι όταν έχουν όλη την καλή διάθεση και πρόθεση να αναλάβουμε την ευθύνη της ζωής μας, οι υποσυνείδητες μας πεποιθήσεις είναι αυτές που μας εμποδίζουν σε αυτό, με αποτέλεσμα απλά να αντιδρούμε στα γεγονότα αντί να δρούμε σύμφωνα με τα πιστεύω μας.

Η διαφορά του συνειδητού και του υποσυνείδητου νου έγκειται στο ότι οι πληροφορίες που είναι καταγεγραμμένες στο υποσυνείδητο νου, προέρχονται από όλα όσα έχουμε ζήσει εμείς οι ίδιοι, όλα όσα έχουμε κληρονομήσει μέσα από τους προγόνους μας, όλα όσα έχουμε φέρει από άλλες ενσαρκώσεις και πολλά από αυτά που πιστεύει το σύνολο της ανθρωπότητας.

Το γεγονός ότι πλέον μπορούμε να αναγνωρίσουμε και να μετασχηματίσουμε όλες τις υποσυνείδητες πεποιθήσεις μας που δεν χρειαζόμαστε και δεν μας βοηθούν στην εξέλιξη μας είναι πολύ ελπιδοφόρο, μιας και όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα λειτουργούν με την πραγματική τους δύναμη.

Η δυνατότητα που έχουμε να διδάσκουμε νέα γνώση, δημιουργώντας νέους υποδοχείς στα κύτταρα μας, γνώση που θα χρειαζόμασταν αμέτρητες ζωές για να αποκτήσουμε επιταχύνει κατά πολύ την εξέλιξη της ανθρωπότητας.

 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>