Απιστία: θα δίνατε στο σύντροφο σας μια δεύτερη ευκαιρία;

Νοεμβρίου 21, 2013

Μία απιστία μπορεί να σημαίνει το τέλος μιας σχέσης ή μπορεί να δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψετε τι έλειπε και να ξαναχτίσετε τη σχέση σας.

Image by www.kanald.ro

Η απιστία στο γάμο φέρνει τα πάνω κάτω. Ό, τι νομίζατε έχει σπάσει σε χίλια κομμάτια. Μπορεί το ραγισμένο γυαλί να ξανακολλήσει; Με τι σωστές συνθήκες ναι! Και αυτό που είναι ακόμη πιο δύσκολο να πιστέψετε είναι ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μια απιστία μπορεί να λειτουργήσει θετικά, επαναπροσδιορίζοντας και δίνοντας νέα πορεία και πνοή στο γάμο σας και η σχέση να γίνει ακόμη καλύτερα και από πριν.

Είναι πολλοί οι λόγοι που κάποιος απιστεί. Εάν δεν πρόκειται για σεξουαλικό εθισμό, η πιο κοινή αιτία είναι ότι ο/η σύντροφός σας δεν ικανοποιεί τις ανάγκες του – είτε συναισθηματικές, είτε σεξουαλικές- μέσα στην σχέση.

Είναι δική σας απόφαση!

Η απιστία είναι ένα κάλεσμα αφύπνισης του γάμου σας, που όταν το ανακαλύψετε μπορεί να οδηγήσει τη σχέση σας σε δύο κατευθύνσεις.

Η πρώτη οδηγεί στο χωρισμό: σε αυτή τη φάση  ο θυμός και η αγανάκτηση είναι τέτοια που το απατημένο πρόσωπο δε βρίσκει άλλη επιλογή από το να τελειώσει αυτό το γάμο.

Η δεύτερη κατεύθυνση: αφορά και τους  δύο συντρόφους που θέλουν να ξαναδεσμευτούν για τη διατήρηση της σχέσης τους και να δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία στο γάμο τους. Πολλά ζευγάρια έχουν δοκιμάσει να ξαναπροσπαθήσουν και αυτό  που διαπιστώθηκε είναι ότι το δέσιμο, το επίπεδο οικειότητας και η σχέση τους σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερα από πριν.

Για να φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να αντεπεξέλθουμε καταρχήν στο βαρύ φορτίο του πρώτου «σοκ». Στη συνέχεια και εφόσον δώσουμε το περιθώριο στον εαυτό μας και το σύντροφό μας να αναπροσδιορίσει τις ανάγκες του και τις προσδοκίες του από τη σχέση, τότε προχωράμε συνειδητά στην επανασύνδεση όντας πρόθυμοι και υπεύθυνοι να υποστηρίξουμε την επιλογή μας.Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;