Ασκήσεις για να μειώσετε γρήγορα το τοπικό πάχος στους μηρούς και τους γοφούς

Ιανουαρίου 22, 2014

www.plus.google.com

Είναι εύκολο να χάσουμε βάρος τοπικά και να διαμορφώσουμε τους μυς μας σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος μας; Η εμπειρία δείχνει ότι είναι δύσκολο!

Οι μηροί και οι γλουτοί είναι ένα από τα δύσκολα σημεία για να χάσουμε βάρος και πρέπει να βρούμε την κατάλληλη άσκηση για να έχουμε ένα καλλίγραμμο αποτέλεσμα που θα τονώσει και τη θηλυκότητά μας. Κληρονομικά οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη τάση να παχαίνουν στους μηρούς και στους γλουτούς. Αυτό οφείλεται στα οιστρογόνα, τα οποία αποθηκεύουν εκεί το λίπος για να βοηθήσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και να λειτουργήσει ως άμυνα για τα αναπαραγωγικά όργανα. Γι’ αυτό λοιπόν υπάρχει αυτή η δυσκολία να απαλλαγούμε από το βάρος σε αυτά τα σημεία. Παρακάτω θα δούμε ποιες ασκήσεις θα μας βοηθήσουν και θα τονώσουν το σώμα μας.

Ασκήσεις για να μειωθεί γρήγορα το λίπος από τους γοφούς και τους μηρούς

Η φύση έχει τους γοφούς και τους μηρούς ως αποθήκες λίπους στις γυναίκες. Όταν παραπάνω λίπος συσσωρεύεται σε αυτές τις περιοχές δημιουργεί το σχήμα αχλαδιού, το οποίο δεν είναι ελκυστικό και είναι δύσκολο να βρούμε ρούχα που να ταιριάζουν και να αναδεικνύουν όμορφα το σώμα μας. Επίσης μπορεί να μας εμποδίσει στο να κάνουμε διάφορες καθημερινές δραστηριότητες, πχ το περπάτημα. Το να έχουμε παραπάνω λίπος αυξάνει τον κίνδυνο για προβλήματα υγείας, όπως η υπέρταση, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε το σώμα μας για να μπορούμε να το φροντίσουμε και κατάλληλα.

Οι καλύτερες ασκήσεις για να μειώσετε το μέγεθος των γοφών και των μηρών είναι η αερόβια άσκηση 3 φορές την εβδομάδα σε συνδυασμό με μία υγιεινή διατροφή.

Ασκήσεις με βαράκια κάνοντας βαθύ κάθισμα

www.plus.google.com

Θεωρείται μια από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για τη μείωση του λίπους και ταυτόχρονα βοηθά στην ενδυνάμωση του σώματος.

Πώς να τις κάνουμε:

Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια ανοιχτά στο ίδιο μήκος με τους γοφούς και κρατήστε βαράκια και στα δύο χέρια προς τα κάτω ή στο ύψος του ώμου για μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Κρατήστε τη σπονδυλική σας στήλη σε ίσια στάση και κάνετε καθίσματα λυγίζοντας τα γόνατά σας. Κάντε 2 με 3 σετ των 8 έως 16 επαναλήψεων.

Ασκήσεις με βαράκια και κλίση προς τα εμπρός

www.plus.google.com

Είναι μια δύσκολη άσκηση επειδή γυμνάζει αρκετούς μυς των ποδιών ταυτόχρονα.

Πώς να τις κάνουμε;

Σταθείτε με την πλάτη ίσια και την κοιλιά προς τα μέσα κρατώντας βαράκια στα χέρια σας, κάντε ένα βήμα προς τα εμπρός χαμηλώνοντας όσο πιο πολύ μπορείτε. Κάντε την άσκηση εναλλάξ και για τα δύο πόδια 1 με 3 σετ των 8 έως 16 επαναλήψεων.

Step-ups

Είναι η καλύτερη άσκηση για τους γλουτούς, βοηθάει στη σύσφιξη των μυών και στη μείωση του λίπους στο σημείο αυτό. Υπάρχουν δύο ειδών step-ups σταυρωτά και στο πλάι. Το πιο σημαντικό σε αυτή την άσκηση είναι να συγκεντρωθείτε καλά στα βήματα.

Πως θα τις κάνουμε

Step-up στο πλάι

www.plus.google.com

Επιλέξτε το κατάλληλο ύψος για εσάς για να αποφύγετε να τραυματίσετε το γόνατό σας και χαμηλότερο ύψος από ό,τι το συνηθισμένο για τη συγκεκριμένη άσκηση.

Σταθείτε παράλληλα στο step και εάν θέλετε μπορείτε να κρατήσετε από ένα ζευγάρι βαράκια στα χέρια σας. Ίσια η πλάτη και ο κορμός και η κοιλιά προς τα μέσα ξεκινάτε να κάνετε βήματα στο step εναλλάσσοντας τα πόδια σας. Κάντε από 1 έως 3 σετ των 8 έως 16 επαναλήψεων και για τα δύο πόδια.

Σταυρωτά Step-ups

www.plus.google.com

Είναι και αυτή μια από τις καλύτερες και αποτελεσματικότερες ασκήσεις. Ενδυναμώνει και τους μυς αλλά βοηθάει και στην ισορροπία σας.

Πως θα τις κάνουμε

Σταθείτε σε μια όρθια στάση με την πλάτη ίσια και την κοιλιά προς τα μέσα, προαιρετικά μπορείτε να κρατήσετε από ένα ζευγάρι βαράκια στα χέρια σας. Σηκώστε το δεξί πόδι και σταυρώστε το πάνω από το αριστερό πάνω στο step. Επαναλάβετε εναλλάξ και για τα δύο πόδια σε σετ 1 έως 3 των 8 έως 16 επαναλήψεων.

Σήκωμα των ποδιών κρατώντας βαράκια

www.plus.google.com

Και αυτή η άσκηση βοηθάει στη μείωση του λίπους στους γλουτούς και τους μηρούς.

Πως μπορούμε να τις κάνουμε

Σταθείτε όρθιοι κρατώντας βαράκια και στα δύο σας χέρια ταυτόχρονα, σηκώστε το πόδι σας  προς τα πίσω κρατώντας την ισορροπία σας και παραμένοντας έτσι για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε για το κάθε πόδι ξεχωριστά 2-3 σετ των 8 έως 16 επαναλήψεων.

Άσκηση για τους γοφούς με μπάλα γυμναστικής

www.plus.google.com

Η συγκεκριμένη άσκηση στοχεύει και σφίγγει τους γοφούς και τους γλουτούς.

Πώς να την κάνουμε

Πρώτα ξαπλώστε με την πλάτη σας ίσια σε ένα στρώμα γυμναστικής, τοποθετήστε τα πόδια σας πάνω στην μπάλα και ξεκινήστε την άσκηση φέρνοντας σε μία ευθεία τον κορμό σας λυγίζοντας τα γόνατά σας και συμπιέζοντας τους γοφούς σας.  Επαναλάβετε 1 έως 3  σετ των 8 έως 16 επαναλήψεων.

Περπάτημα

www.plus.google.com

Το περπάτημα είναι μια πραγματικά πολύτιμη συνήθεια και βοηθάει και στη μείωση του λίπους από τους γοφούς και τους μηρούς. Αν διαπιστώσετε ότι οι παραπάνω ασκήσεις είναι πολύ δύσκολες για σας, μπορείτε να ξεκινήσετε να περπατάτε. Οποιαδήποτε στιγμή και  οπουδήποτε και χωρίς συγκεκριμένο εξοπλισμό. Με ένα γρήγορο βάδην μπορείτε να κάψετε ακόμη και 300 θερμίδες ανά ώρα.

Κολύμπι

www.plus.google.com

Άλλη μία αποτελεσματική άσκηση είναι το κολύμπι. 30 λεπτά κάθε ημέρα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του λίπους και να σφίξουν και τους μυς των ποδιών και όχι μόνο!

Τρέξιμο

www.plus.google.com

Έχει παρόμοια αποτελέσματα με αυτά του περπατήματος, βοηθά στην απώλεια κιλών, μειώνει το στρες και μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα.

Ποδήλατο

www.plus.google.com

Το ποδήλατο εκτός του ότι στοχεύει στην ενδυνάμωση των γοφών και μηρών, κάνει καλό και στην καρδιά.

Kickboxing

www.plus.google.com

Είναι μια αποτελεσματική άσκηση για όλο το σώμα. Μετά από 45 λεπτά άσκησης μπορείτε να κάψετε μέχρι και 500 θερμίδες.

Wall slide

www.plus.google.com

Με αυτή την άσκηση δεν χρειάζεστε καθόλου εξοπλισμό και μπορείτε να την κάνετε ακόμη και στο δωμάτιό σας.

Πως μπορούμε να την κάνουμε

Σταθείτε με την πλάτη ίσια ακουμπώντας στον τοίχο και τα γόνατα λυγισμένα σε ορθή γωνία. Φανταστείτε ότι έχετε μία καρέκλα από κάτω και ξεκινήστε τα καθίσματα. Μπορείτε να κάνετε από 1 έως 3 σετ των 8 έως 16 επαναλήψεων.

Enjoy your new body image!

About AuthorΤα σχόλια είναι κλειστά.

Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;