Αφήστε πίσω τον παλιό σας εαυτό και ξαναγεννηθείτε!

Απριλίου 14, 2014

Γράφει η Μυρτώ Πανάγου, Σύμβουλος Επικοινωνίας

Όλοι οι άνθρωποι έστω και μια φορά στη ζωή μας, έχουμε νιώσει ότι βρισκόμαστε στο λάθος δρόμο. Ό,τι ίσως οι άνθρωποι που συναναστρεφόμαστε δεν είναι αυτοί που πρέπει ή ότι στη δουλειά μας μένουμε στάσιμοι και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.

Αυτό τις περισσότερες φορές συμβαίνει επειδή συνειδητοποιούμε ότι πολλά πράγματα γύρω μας, μας «βαραίνουν» και πρέπει να τα αποβάλλουμε. Όταν ωριμάζουμε, αυτόματα το μυαλό και οι σκέψεις μας, μας λένε πως κάτι δεν πάει καλά. Όταν έρχεται λοιπόν αυτή η στιγμή, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να μην το βάλουμε στα πόδια.

Μια αλλαγή περιβάλλοντος σίγουρα είναι το πιο ιδανικό για να κάτσουμε και να ξεκαθαρίσουμε τις σκέψεις μας. Το καλύτερο θα ήταν αυτό να το κάνουμε μόνοι μας  χωρίς να μας αποσπά την προσοχή κάποιος. Μια βόλτα σε ένα όμορφο μέρος ή ακόμα κι ένα ταξίδι είναι το καλύτερο φάρμακο.

Το πιο δύσκολο πράγμα στη ζωή ενός ανθρώπου είναι να γίνει «κύριος των συναισθημάτων του». Το να λειτουργούμε με τη λογική και όχι με το συναίσθημα είναι κάτι που πολλές φορές δε διαχειρίζεται. Όταν ξεκαθαρίσουμε προς ποια κατεύθυνση θέλουμε να πάμε και τί στόχους έχουμε, τότε τα πράγματα γίνονται λίγο ευκολότερα. Διότι τότε δεν υπάρχει τίποτα και κανένας να μας αποσπάσει από αυτό. Κανένας συναισθηματικός δεσμός. Και τότε η ζωή μας γίνεται καλύτερη.

Κάτι άλλο πολύ σημαντικό είναι η αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή μας. Πολλοί άνθρωποι υστερούν σε αυτό όχι γιατί δεν το έχουν αλλά γιατί δεν έχουν εκτιμήσει την αξία τους. Δεν έχουν βάλει τον πήχη της αξίας του εαυτού τους εκεί που θα έπρεπε.

Ένας δεύτερος λόγος είναι επειδή κάποιοι άνθρωποι μειώνουν την αξία των άλλων δημιουργώντας τους ανασφάλειες με αποτέλεσμα να μην αποδίδουν σε κανέναν τομέα και να κλείνονται στον εαυτό τους μη μπορώντας να ξεδιπλώσουν το όποιο ταλέντο τους.

Κάνοντας λοιπόν μια καινούργια αρχή, ξυπνήστε το πρωί και ξεκινήστε μια καινούργια ζωή. Αφήστε πίσω σας -με όποιο κόστος- οτιδήποτε σας τραβάει πίσω και οτιδήποτε σας κάνει να αισθάνεστε «λίγοι». Μην επιτρέπετε σε καταστάσεις και ανθρώπους να βλάψουν το συναισθηματικό σας κόσμο καθώς το μόνο που αξίζει και μετράει είναι το να πετύχουμε την απόλυτη ευτυχία.

Αφήστε πίσω σας το φόβο και διεκδικήστε τη ζωή που σας ανήκει.

Μόνο τότε θα γίνετε ο πρωταγωνιστής της ζωής σας

και θα λάμψετε πραγματικά!!!

About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>