Βασιλομανίταρα στη λαδόκολλα με χόρτα
Τα βασιλομανίταρα ή πορτσίνι με τα σαγηνευτικά γήινα αρώματα και τη μεστή, σχεδόν κρεάτινη γεύση, δίνουν ένα πιάτο εξαιρετικής νοστιμιάς.
Υλικά
- 500γρ. βασιλομανίταρα φρέσκα ή 60γρ. αποξηραμένα
- 1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο, τα φυλλαράκια
- 100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κιλό άγρια χόρτα καθαρισμένα
- 1 ντομάτα, σε μεγάλους κύβους
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Αν τα μανιτάρια είναι αποξηραμένα, τα μουλιάζετε για 30 λεπτά με 1 ώρα σε ζεστό νερό και μετά τα στύβετε καλά.
Βρέχετε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα, την τσαλακώνετε και βάζετε μέσα τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το θυμάρι και το λάδι και ανακατεύετε καλά με τα χέρια.
Διπλώνετε τη λαδόκολλα και τη δένετε με σπάγκο μαγειρικής. Ακουμπάτε το πακέτο πάνω σε μια σχάρα και στη συνέχεια πάνω σε ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα χόρτα και βράζετε για 4-5 λεπτά, να κρατάνε. Τα σουρώνετε και τα στραγγίζετε καλά.
Ανοίγετε τη λαδόκολλα με τα μανιτάρια, βάζετε μέσα τα χόρτα, προσθέτετε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε ελαφρά τα υλικά με μια τσιμπίδα ή δύο πιρούνια και σερβίρετε αμέσως.