Γιατί ο έρωτας ομορφαίνει;

Νοεμβρίου 29, 2013

Της Ελίνας Γιαχαλή, NLP Life Coach

Όλοι γνωρίζουμε ότι η αγάπη μπορεί να μεταμορφώσει έναν άνθρωπο. Να βγάλει τον πιο όμορφο και υγιή εαυτό του. Ο ερωτευμένος άνθρωπος είναι κυριολεκτικά μεταμορφωμένος. Λαμπερός, ξέγνοιαστος, βλέπει ασήμαντα τα προβλήματα που συνήθιζαν να τον ανησυχούν.

Είναι ο καλύτερος δυνατός εαυτός του!

Μέχρι εδώ αυτά είναι λίγο – πολύ γνωστά. Aς προχωρήσουμε στα μονοπάτια της Νευροεπιστήμης.

H εμπειρία της αγάπης είναι η πιο σημαντική εμπειρία που μπορούμε να βιώσουμε σαν άνθρωποι. Πώς αυτό τεκμηριώνεται επιστημονικά;

Όταν βιώνουμε αγάπη, όταν αγαπάμε πραγματικά, (πέρα από τον έντονο και προσωρινό έρωτα και τις ατομικές μας ανασφάλειες που προσωρινά απαλύνουν μέσα από μια σχέση) συμβαίνει το εξής:

Ο Λιμβικός εγκέφαλος (ο συναισθηματικός εγκέφαλός μας, ο οποίος καθορίζει τα συναισθήματα και τις συνήθειες μας) συντονίζεται με το λογικό μας εγκέφαλο – τον Νεοκορτέξ, το κέντρο λήψεων αποφάσεων και της λογικής επεξεργασίας των πληροφοριών μας.

 Αυτό είναι ένας από τους κύριους στόχους  που επιθυμούμε  να πετύχουμε με το διαλογισμό, και άλλες μορφές αυτοσυγκέντρωσης.

Γιατί όμως είναι αυτό τόσο σπουδαίο;

Ο συντονισμός του Λιμβικού εγκεφάλου με τον Νεοκορτέξ είναι το ελιξίριο της νεότητας και της υγείας του φυσικού μας σώματος.

Γιατί;

Γιατί συντονίζονται αρμονικά το ανοσοποιητικό και το αναπλαστικό μας σύστημα και απελευθερώνονται οι λειτουργίες τους.

Μειώνεται η έκκριση αδρεναλίνης που παράγει το σώμα μας από το συνεχές στρες και την ανησυχία, ή οποία εξαντλεί το ανοσοποιητικό μας.

Αυξάνεται η έκκριση νοραδρεναλίνης (του φυσικού φρένου που διαθέτει ο οργανισμός μας στο στρες,) της ντοπαμίνης και των ενδορφινών, των ορμονών της ευτυχίας.

ΣυμπέρασμαΟι άνθρωποι που έχουν έναν καλό σύντροφο στο πλάι τους και ζουν μέσα στην αγάπη  είναι πιο υγιείς και ζουν περισσότερα χρόνια.

Όμορφο; Αν νομίζετε ότι η αγάπη μάλλον δεν είναι για σας, προτείνω  να το ξανασκεφτείτε. Είναι σαν να λέτε ότι η καλή και υγιής ζωή δεν είναι για σας.

Ακόμα και αν το παρελθόν δε σας χάρισε αυτό το οποίο επιθυμείτε να ζήσετε, το μέλλον είναι μπροστά και το σημαντικότερο όλων, το παρόν συμβαίνει τώρα.

Σημασία δεν έχει άλλωστε τόσο αυτό που ζήσαμε μέχρι τώρα, αλλά αυτό που θα ζήσουμε από εδώ και στο εξής είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά.

_____________________

“Άνδρες Γυναίκες από τον ίδιο πλανήτη”.

Ένα σεμινάριο γεμάτο πολύτιμα εργαλεία ζωής για άνδρες και γυναίκες με ή χωρίς σύντροφο που επιθυμούν μια πιο ευτυχισμένη προσωπική ζωή. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ.Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;