Γιατί η Ερωτική σχέση είναι Ανώτερη από όλες τις άλλες Σχέσεις;

Μαΐου 09, 2014

Γράφει ο Νικόλας Ουρανός, Relationship expert

www.plus.google.com

Όλοι μας σίγουρα έχουμε γευτεί -σε διαφορετικές εντάσεις και κλίμακες- το μαγνητισμό, τον ερωτισμό, την ακατάληπτη μαγεία και το ασίγαστο πάθος που δίνει η ερωτική σχέση.

Μοιάζει με ένα ταξίδι στα βαθιά, που για τον καθένα έχει διαφορετική αφετηρία και διαδρομή, αλλά πάντοτε συνοδεύεται από τα πιο βαθιά συναισθήματα και τα πιο έντονα γεγονότα: έλξη, δέσμευση, παράδοση, ένωση, συνύπαρξη, χωρισμό, ανασύνθεση.

Και είμαι σίγουρος πώς αν είχα τη δυνατότητα να κάνω ένα αυτοσχέδιο γκάλοπ, ανάμεσά μας, θα συμφωνούσαμε σε συντριπτικό ποσοστό, ότι η ερωτική σχέση είναι μακράν η πιο δυνατή και η πιο καθοριστική από όλες τις υπόλοιπες ανθρώπινες σχέσεις (γονείς – φίλοι – εργασιακό, κοινωνικό περιβάλλον).

Τι είναι όμως αυτό, που καθιστά την ερωτική σχέση «διαφορετική» – ανώτερη, από τις άλλες σχέσεις ;

Όσο σύνθετο και αν φαίνεται, τελικά είναι πολύ απλό.

Είναι η μόνη σχέση στην οποία για να μετέχουμε, συμμετέχουμε τριπλά: ενώνοντας το σώμα, το μυαλό και την ψυχή μας.

Και βέβαια είναι η ερωτική ενέργεια που εκλείεται από την ερωτική διαδικασία και η ιερότητά της, η οποία μας δίνεται κάθε φορά που «κοινωνούμε», δώρο και καύσιμο ενέργειας στη δράση μας, στη ζωή μας.

Είναι το διαβατήριο, που μας οδηγεί προς την αληθινή αγάπη. Αυτή την αγάπη που έχουμε «προγραμματιστεί» να προσφέρουμε αλλά και να τρεφόμαστε από αυτή.

Πώς όμως μπορούμε μέσα στην ερωτική μας σχέση να λειτουργήσουμε «λαμβάνοντας» και αξιοποιώντας αυτό το δώρο;

Αρκεί απλά η ερωτική ένωση και μόνο; Σίγουρα όχι.

Και εδώ κρύβεται άλλη μία σημαντική ιδιότητα της ερωτικής σχέσης που την κάνει να ξεχωρίζει.

Η ερωτική σχέση, έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά και κανόνες, που τη συνθέτουν και εμείς χρειάζεται να τα αναγνωρίσουμε και να τα ακολουθήσουμε.

Προϋποθέτει σεβασμό, θαυμασμό, αλληλο-αποδοχή, κατανόηση.

Πρόθεση καλλιέργειας και ανάπτυξης του χαρακτήρα των συντρόφων και όχι αυτοσκοπό και απείθαρχη κατανάλωση. Έμπνευση και δράση απέναντι στη ρουτίνα και τη συνήθεια.

Ειλικρινή και όχι εκβιαστική δέσμευση στις αρχές της, τόσο στη μοναδικότητά μας όσο και στη μοναδικότητα του συντρόφου μας.

Η αγάπη έχει πάντα ένα λόγο για να λάμψει  και περιμένει στωικά από μας να τον «εφεύρουμε».

Και επειδή η εφαρμογή είναι η καλύτερη δράση, σου προτείνω στην πράξη να αναλάβεις την εξής ενέργεια: Πάρτε λίγο χρόνο για σας, και επιλέξτε να μείνετε σιωπηλοί αλλά κοιταζόμενοι στα μάτια. Μιλήστε μόνο με τα μάτια, -χωρίς λέξεις- και “πείτε” όλα αυτά τα οποία θαυμάζετε και σας εμπνέουν στον άνθρωπό σας.

Έπειτα αγκαλιαστείτε και πάλι σιωπηρά και απολαύστε την αίσθηση της τρυφερότητας και της ένωσης που εσείς δημιουργήσατε.

Η αγάπη δεν μπορεί να μη βρίσκει τον τρόπο για την ευτυχία, ακριβώς γιατί αυτό το νόημα έχει.

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>