Υγεία – Αντιγήρανση

Tην τελευταία δεκαετία οι ιατρικές εξελίξεις σχετικά με θέματα πρόληψης ασθενειών, θεραπείας και αντιγήρανσης είναι ραγδαίες. Οι επιστήμονες έχουν  ανακαλύψει τρόπους, που χτυπούν στην καρδιά τη διαδικασία της γήρανσης,  επιβραδύνοντας ακόμα και αναστρέφοντας εκφυλιστικές διαδικασίες που ως τώρα τις  θεωρούσαμε φυσιολογικές λόγω… γήρατος.

Η γήρανση δεν είναι αναπόφευκτη συνέπεια του χρόνου που οδηγεί στη φυσική φθορά. Αντιμετωπίζοντάς την ως νόσο αυτή καθαυτή, μπορούμε να την προλάβουμε ή να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά κάνοντας σωστή και έξυπνη χρήση των πολύτιμων φυσικών συστατικών που η φύση μας παρέχει γενναιόδωρα.

Η συνήθης θεραπευτική προσέγγιση που επικρατεί είναι αυτή που επικρατεί και στη Βόρειο Αμερική και συνοψίζεται στην αρχή: «ανακαλύψτε τι προκαλεί την ασθένεια και εξολοθρεύστε το φαρμακευτικά πριν πεθάνει ο ασθενής. Αγνοείστε τις τοξικές επιπτώσεις των φαρμακευτικών ουσιών που εισάγονται στον ανθρώπινο οργανισμό»!

Υπάρχει όμως κι άλλη προσέγγιση και είναι αυτή της πρόληψης και της αντιμετώπισης των αιτιών που φθείρουν τα κύτταρά μας και οδηγούν σε ασθένειες και πρόωρη γήρανση.

 

Πως λοιπόν θα προλάβω τη φθορά και τη γήρανση των κυττάρων μου;

 

Με βάση το παραπάνω σχήμα γίνεται αντιληπτό ότι αν:

 1) αφαιρώ από το σώμα μου όλες τις ξένες ουσίες (τοξίνες, μικρόβια, βαρέα μέταλλα κτλ) που εισβάλλουν σε αυτό (αποτοξίνωση)

 2) προσφέρω στον οργανισμό μου ό,τι χρειάζεται  (ένζυμα,  προβιοτικά, αντιοξειδωτικά, θρεπτικά συστατικά) έτσι ώστε να  επιτελούνται σωστά όλες οι απαραίτητες βιοχημικές διεργασίες (θρέψη-ενεργοποίηση), να διατηρείται ένα ισορροπημένο περιβάλλον οξέων-βάσεων (εξισορρόπηση), μια υγιής εντερική χλωρίδα (καθαρισμός εντέρου) και ένα δυνατό ορμονικό και αμυντικό σύστημα, 

ενώ παράλληλα

3) ασκούμαι τακτικά και

4) αναπνέω σωστά

τότε θα λειτουργούν όλα ομαλά στον οργανισμό μου, δε θα αρρωσταίνω, δε θα γερνάω και θα απολαμβάνω μία πλήρη υγεία που αντανακλάται σε σωματικό, πνευματικό και ψυχικό επίπεδο.

Διαβάστε ποιοι είναι οι

9 βασικοί παράγοντες πρόληψης, διατήρησης και αποκατάστασης της υγείας