Διατροφή και καλοκαίρι!
Η αγιουρβέδα χαρακτηρίζει το καλοκαίρι ως Pitta. Η εποχή αυτή στην Ελλάδα ξεκινάει τον Ιούνιο και τελειώνει τον Σεπτέμβρη. Την εποχή αυτή τα φαγητά που καταναλώνουμε δεν είναι κατευθείαν από την κατσαρόλα ή τον φούρνο, αλλά αντίθετα, έχουν δροσερή θερμοκρασία ή είναι ωμά. Οι γεύσεις που ταιριάζουν στο καλοκαίρι είναι η γλυκιά, η πικρή και η στυφή, οι οποίες κατευνάζουν το στοιχείο της φωτιάς (pitta).
Τρόφιμα κατάλληλα για αυτή την περίοδο είναι:
Λαχανικά
Αγγούρι, κολοκύθι, λάχανο, μαρούλι, μπάμιες, μελιτζάνες, φασολάκια
Φρούτα
Καρπούζι, κεράσι, καρύδα, ανανάς, μπανάνα, πεπόνι, σταφύλι, σύκο
Χρήσιμο είναι να πίνουμε χυμούς λαχανικών και φρούτων και να μην ξεχνάμε τους ξηρούς καρπούς, ιδίως τα αμύγδαλα και τους ηλιόσπορους. Αποφύγετε το μέλι γιατί δημιουργεί θερμότητα στον οργανισμό.