Είμαι στη σωστή σχέση; 10 σημάδια που “μυρίζουν” τέλος

Μαρτίου 18, 2014

www.plus.google.com

Ας το παραδεχτούμε: Σε μία νέα σχέση έχουμε την τάση να κοιτάμε τον/την σύντροφό μας μέσω ενός ζευγαριού γυαλιών με φακούς από τριαντάφυλλα! Τα βλέπουμε όλα ρόδινα!

Όποιες ατέλειες και αν παρατηρήσουμε πολύ εύκολα τις διαγράφουμε. Δεν τολμά να μας γνωρίσει στον οικογενειακό του κύκλο; Αυτό θα συμβεί, όταν αυτό συμβεί. Έχει την τάση να αφήνει βρώμικα πιάτα και παπούτσια και ρούχα διάσπαρτα γύρω στο σπίτι; Είσαι εσύ αρκετά οργανωμένος/η και τακτοποιείς τα πάντα και για τους δυο.

Τη στιγμή που θα πάρετε τη σχέση σας πιο σοβαρά υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία δεν μπορείτε να τα παραλείψετε. Παρακάτω θα δείτε 10 κόκκινες σημαίες που είναι αιτία ανησυχίας σε κάθε σχέση.

1- Αισθάνεστε την ανάγκη να αλλάξετε για να κάνετε το σύντροφο σας ευτυχισμένο

Όλοι αλλάζουν τις συνήθειές τους στο ξεκίνημα μιας νέας σχέσης. Μπορεί να παρακολουθήσετε μία ολόκληρη σεζόν του CSI επειδή αρέσει στο φίλος σας ή να προσπαθήσετε να γίνετε χορτοφάγος επειδή η φίλη σας είναι (λέξη-κλειδί: προσπάθεια). Γίνεται πραγματικό θέμα όταν προσπαθείτε να αλλάξετε αυτός που είστε ολοκληρωτικά προκειμένου να ικανοποιήσετε τον σύντροφό σας. Είναι ουσιαστικό πρόβλημα όταν βρίσκετε ότι έχετε αλλάξει ολοκληρωτικά από το στυλ των ρούχων σας μέχρι τις σκέψεις σας για να ταιριάζουν με το/τη σύντροφο σας.  Εάν αισθάνεστε ότι πρέπει να προσέχετε τι λέτε και τι κάνετε σαν να σας παρακολουθεί ο σύντροφός σας, ήρθε η ώρα να αφήσετε αυτή τη σχέση.

2- Πρέπει να υπερασπιστείτε το άλλο σας μισό στην οικογένεια και στους φίλους σας

Κανένας δε θέλει το άλλο σας μισό περισσότερο από εσάς. Αλλά θα πρέπει να σας ανησυχήσει αν υπάρχει μια γενική συναίνεση μεταξύ της οικογένειας και των φίλων σας  ότι η νέα αγάπη σας είναι εντελώς λάθος για σας. Όταν όλοι οι φίλοι και η οικογένειά σας είναι αντίθετοι με τη σχέση σας, ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια καλή ματιά σε αυτό. Αν βρείτε τον εαυτό σας  να απομονώνεται από τους αγαπημένους σας λέγοντας στον εαυτό σας ότι “αυτοί δεν ξέρουν” γι΄αυτό έχουν αυτή την άποψη, οι πιθανότητες είναι ότι αυτή η σχέση δε θα τελειώσει καλά.

3- Κριτική -ακόμη και αν ειπώθηκε κάτι ως  αστείο- είναι μόνιμα στη σχέση

Αυτός βρίσκει τα μηνύματά σας πραγματικά καταθλιπτικά και σας το λέει κατ ‘επανάληψη. Εκείνη συγκρίνει την πλούσια εκπαίδευσή της με τη δική σας με ένα περιφρονητικό ύφος. Αν υπάρχει υπερβολική κριτική, αυτό θα αρχίσει να επηρεάζει την αυτοπεποίθησή σας. Ήρθε η ώρα να μιλήσετε ή αλλιώς… να πηδήξετε από το πλοίο! Η κριτική, ακόμη και μία επιφανειακή σύγκριση, μπορεί να σας χαλάσει τη διάθεση. Μια υγιής σχέση θα πρέπει να σας ανεβάζει και όχι το αντίθετο.

4- Αναρωτιέστε τι κάνει ο σύντροφος σας όταν δεν είστε μαζί;

Δεν μπορείτε να συνεχίσετε να είστε σε μία σχέση όταν έχετε διαρκώς αμφιβολίες. Σκεφτείτε το εξής: Μήπως η κοπέλα σας ή το αγόρι σας έχει συνεχώς το τηλέφωνο στο αθόρυβο; Μήπως επίσης έχει χρόνο μια δυο φορές την εβδομάδα; Knock, knock!  Δε χρειάζεται να είσαι ντετέκτιβ για να σκεφτείς ότι κάτι δεν πάει καλά. Εάν δύο και δύο κάνει τέσσερα ήρθε η ώρα να βρείτε μία σχέση που να μη μοιάζει με παιχνίδι μυστηρίου “Βρες το δολοφόνο”.

5- Ο/η σύντροφός σας παίρνει όλες τις μεγάλες αποφάσεις στη σχέση

Μπορείτε να βρεθείτε μόνο όταν είναι βολικό για το σύντροφό σας και κάνετε παρέα μόνο με την οικογένειά του και τους φίλους του. Έχετε πάει σε όλες τις εκδηλώσεις της δουλειάς του, στα πάρτι των φίλων του, αλλά τώρα έχει αποφασίσει ότι  θέλει να πηγαίνει μόνη του. Σας ακούγεται κάτι οικείο; Εάν ο σύντροφός σας κάνει όλα τα πλάνα μόνος και εσείς απλά ακολουθείτε, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε τη σχέση σας.

6- Η σεξουαλική σας ζωή είναι ελλιπής

Μια σχέση δεν πρέπει να είναι  μόνο σεξ, αλλά το σεξ είναι σημαντικός παράγοντας σε μία σχέση. Εάν αισθάνεστε ότι το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει έχει όλες τις ιδιότητες που επιθυμείτε σε ένα σύντροφο, αλλά δεν υπάρχει σεξ δοκιμάστε να κάνετε νέα κόλπα που θα αλλάξουν τη μεταξύ σας χημεία. Πρέπει να υπάρχει και ερωτική ζωή για να έχετε και μία ολοκληρωμένη σχέση.

7- Θέλετε περισσότερο χρόνο αφιερωμένο στον εαυτό σας, ενώ ο/η σύντροφός σας θέλει να περνάει το χρόνο σας μαζί

Θέλετε απεγνωσμένα χρόνο για τον εαυτό σας, ενώ από την άλλη ο φίλος σας παραπονιέται ότι δεν περνάτε χρόνο μαζί. Με άλλα λόγια η συχνότητα της σύνδεσής σας είτε πρόκειται για μηνύματα, τηλέφωνα ή  το να βγαίνετε μαζί, διαφέρει στον καθένα σας. Θα πρέπει να είναι αμοιβαία η διάθεση για το πώς θέλετε να περνάτε τον χρόνο σας, αλλιώς ίσως αυτή η σχέση να μη σας ταιριάζει.

8- Αισθάνεστε προσωπικά υπεύθυνος/-η για την ευτυχία του συντρόφου σας

Προσέξτε τα σημάδια που σας δείχνουν ότι ο/η σύντροφός σας εξαρτάται από εσάς και μόνο από εσάς για να είναι συναισθηματικά ισορροπημένος. Είτε ο/η σύντροφός σας βρίσκετε σε μία απελπισία ή έχει έντονο θυμό, με κάποιο τρόπο θα σας κάνει να νιώσετε ότι εσείς φταίτε για αυτή την κατάσταση και είναι δική σας δουλειά να τον κάνετε να αισθανθεί καλύτερα. Ακόμη και όταν προσπαθήσετε να κάνετε να αισθανθεί καλύτερα πάλι θα το κάνετε λάθος και πάλι εσείς θα φταίτε. Αυτό το είδος της σχέσης είναι δηλητήριο και το καλύτερο είναι να βγείτε από αυτήν.

9- Ο σύντροφός σας ελέγχει ποιον θα δείτε και τι θα κάνετε

Αυτό θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη κόκκινη σημαία απ’ όλα. Αν διαπιστώσετε ότι ο σύντροφός σας ελέγχει το χρόνο σας με τους φίλους ή την οικογένεια, τα οικονομικά σας, τις  επιλογές σας στα ρούχα ή πόσο μακιγιάζ φοράτε, αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβετε πολύ σοβαρά.

10- Βρίσκετε τον εαυτό σας να αναρωτιέται αν είστε στη λάθος σχέση

Μπορεί να ακούγεται οδυνηρά προφανές, αλλά η τάση σας να ηρεμήσετε τις αμφιβολίες που έχετε για τη σχέση σας  μπορεί να καταλήξει να το μετανιώσετε αργότερα. Αλλά αν πραγματικά το σκεφτείτε και δείτε την τελευταία σας σχέση που έληξε άδοξα, θα δείτε ότι από την αρχή είχατε όλα τα σημάδια αλλά θέλατε να τα αγνοήσετε.  Αντ ‘αυτού, να είστε πιο δραστήριοι σχετικά με τις ανησυχίες που έχετε για τη σχέση σας και το πώς θα τις αντιμετωπίσετε με το/τη σύντροφό σας. Συζητήστε με τον/την σύντροφο σας για την αντιμετώπιση αυτών των ανησυχιών. Εάν συνεχίζονται να μην αντιμετωπίζονται τα προβλήματα, συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό που θα σας βοηθήσει.

 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>