Ελένη Χαραμή, Ψυχολόγος, Συστημική-Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Ολοκλήρωσα το πτυχίο Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με ερευνητική πτυχιακή εργασία “Η οικογενειακή υποστήριξη στα άτομα με εξάρτηση από το αλκοόλ”, με επιβλέπουσα καθηγήτρια την κα. Φωτεινή Τσαλίκογλου και συμμετείχα σε πολλές ερευνητικές ομάδες στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου.

Παρακολούθησα σεμινάρια Ομαδικής Ανάλυσης, Ψυχοδράματος και Οικογενειακής Θεραπείας στο Ανοικτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο, τα οποία κινητοποίησαν την εκπαίδευση μου στη Συστημική-Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής του κου. Ι. Δόβελλου. Στο ίδιο κέντρο ολοκλήρωσα και την  εκπαίδευση στη Συμβουλευτική Γονέων. Επίσης έχω φτάσει σε επίπεδο Diplomat το master στην Κλινική Ψυχολογία και συμβουλευτική από το Πανεπιστήμιο της LaSalle στην Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α.

Συμμετέχω σταθερά σε συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια που εκπονούνται γιατί πιστεύω στη δια βίου εκπαίδευση των ψυχολόγων-ψυχοθεραπευτών και εργάζομαι (άδεια ασκήσεως επαγγέλματος 9665/10) χρησιμοποιώντας ένα φάσμα συνθετικής θεραπείας με προσήλωση στην ευημερία των ανθρώπων κάθε ηλικίας.

Μεγάλο τμήμα του ελεύθερου χρόνου μου διατίθεται στην κοινωνική εθελοντική εργασία και προσφορά, πέρα από τις προσωπικές μου δραστηριότητες για ευεξία και ψυχαγωγία, αφού πιστεύω πως στη ζωή μας πρέπει να κάνουμε πράξη την ισορροπία  του τρίπτυχου: σώμα, πνεύμα και ψυχή!Τελευταία Άρθρα: