Εναλλακτικές πηγές πρόσληψης ασβεστίου

Ιουνίου 23, 2015

Πολύς κόσμος πιστεύει πως για να έχουμε επαρκή πρόσληψη ασβεστίου πρέπει να καταναλώσουμε οπωσδήποτε μεγάλες ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων.

Υπάρχουν αρκετά φαγητά πλούσια σε ασβέστιο όμως πέρα από τα γαλακτοκομικά, με τα οποία μπορούμε να γεμίσουμε το πιάτο μας και να εφοδιάσουμε τον οργανισμό μας με τις απαραίτητες ποσότητες ασβεστίου. Aρκετά μάλλιστα από αυτά έχουν και μεγαλύτερη ποσότητα ασβεστίου και απορόφησης από τα γαλακτοκομικά.

 Παρακάτω σας έχουμε κάποιες πηγές πρόσληψης:

  •     σαρδέλες, σολομός, μπακαλιάρος, γαύρος
  •     ξερά σύκα,
  •     σουσάμι
  •     αμύγδαλα (23 τμχ περιέχουν 70mg ασβεστίου το 50% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης σε βιταμίνη Ε και επίσης καλά λιπαρά που ρίχνουν την χοληστερίνη)
  •     αμυγδαλόγαλα
  •     ρεβίθια
  •     ξερά φασόλια
  •     σπανάκι, (1 φλιτζάνι 40-50 γρ, έχει 250mg ασβεστίου!)
  •     μπρόκολο
  •     λαχανάκια Βρυξελλών
  •     μαϊντανός
  •     τόφου σόγιας
  •     καβουρδισμένο σουσάμι

 

bhavanayoga.com

About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>