Εντάξτε τη δημιουργική ενασχόληση στην καθημερινότητά σας

Ιουνίου 02, 2016

 Γράφει η Ιωάννα Μπακρατσά, Εκπαιδεύτρια και Σύμβουλος ThetaHealing®, Master και Certificate of Science της Μεθόδου

 

Οι έντονοι ρυθμοί ζωής και οι αμέτρητες υποχρεώσεις που έχουμε όλοι μας, συνήθως δεν μας αφήνουν το χρόνο να ασχοληθούμε με κάτι δημιουργικό, με οτιδήποτε μας δίνει τη δυνατότητα να εκφράσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο, είτε αυτό είναι ζωγραφική, κηπουρική ή οτιδήποτε άλλο.

Κι όμως έχει παρατηρηθεί ότι όταν είμαστε δημιουργικοί και εκφράζουμε αυτή μας την ανάγκη, νιώθουμε πιο χαρούμενοι και πλήρεις. Ένας καλός τρόπος για να κάνουμε την αρχή λοιπόν και να υιοθετήσουμε την ενασχόληση με κάτι που αγαπάμε είναι να καταγράψουμε όλα όσα θα θέλαμε να κάνουμε αλλά αναβάλλουμε μέχρι τώρα.

Το επόμενο βήμα είναι να αποφασίσουμε με ποια από όλες τις ενασχολήσεις θα θέλαμε να ξεκινήσουμε και να θέσουμε έναν στόχο. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να ασχοληθούμε περισσότερο με την συγγραφή, ξεκινάμε θέτοντας έναν στόχο για το τι θα θέλαμε να γράψουμε και μέχρι πότε θέλουμε να το έχουμε ολοκληρώσει. Καλό είναι να ξεκινάμε με μικρούς στόχους και να τους εξελίσσουμε με τον καιρό.

Ένας συνηθισμένος τρόπος για να προγραμματίσουμε τον χρόνο που θα αφιερώνουμε στη δράση μας μέσα είναι να ορίσουμε ένα «ραντεβού» με τον εαυτό μας, ακόμη και βάζοντάς το στο ημερολόγιό μας ως εργασία. Με αυτόν τον τρόπο θα αρχίσουμε να ξεπερνάμε το εμπόδιο της αναβλητικότητας.

Ένα κίνητρο για να μπορέσουμε να είμαστε όλο και πιο συνεπής με την ενασχόληση που μας αρέσει είναι να μοιραζόμαστε τη δημιουργίες μας και με άλλους, βγάζοντας για παράδειγμα φωτογραφίες και αναρτώντας τις σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ή γράφοντας ένα καθημερινό ημερολόγιο με τη μορφή ενός blog. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να εμπνεύσουμε κι άλλους ανθρώπους να ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητά τους.

Το μυστικό είναι να εστιάζουμε στη δημιουργία και όχι πάντα στο αποτέλεσμα. Ως γνωστόν η εξάσκηση είναι αυτή που μας κάνει καλύτερους.

Καλές δημιουργίες λοιπόν!


About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>