Επίτευξη στόχων: Ένα στοίχημα με τον ανώτερο εαυτό μου!

Ιανουαρίου 13, 2014

Γράφει η Μαρία Παγκάλου, διεθνής πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής (Ατλάντα 1996), αρχιτέκτονας και μαθήτρια στο διαλογισμό της RajaYogα

 

www.plus.google.com

Στο ξεκίνημα της χρονιάς καλούμαστε να δούμε κατά πόσο θα υποστηρίξουμε το όνειρο των στόχων μας, που από τη θέση μίας καθαρής καρδιάς περιμένουμε να ξεδιπλωθεί μπροστά μας.

Ποιες ιδέες θέλουμε να μετουσιωθούν σε πραγματικότητα; Η επιτυχία κρίνεται από το αποτέλεσμα, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ωφελεί το να πιέσουμε τον εαυτό μας προς χάρη της μεταμόρφωσης. Έτσι μόνο θα κατορθώνουμε να διατηρούμε αδρανείς τις πικρές εμπειρίες που με μεγάλη αποφασιστικότητα κλειδώσαμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Αυτό που με χωρίζει από την ολοκλήρωση, είναι η επαφή με τον ανώτερο εαυτό μου, μία επαφή που καταργεί τα αισθήματα ανωτερότητας ή κατωτερότητας και δίνει ασυλία υπό τη στέγη της ουδετερότητας.

Ιδού το στοίχημα λοιπόν! Σε αυτό το στοίχημα βγαίνουμε πάντα νικητές! Στο δρόμο προς την αλλαγή δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, μιας που ο εαυτός τελικώς είναι ένας! Ο ανώτερος εαυτός μας δεν είναι ένα διαφορετικό ον, μα μία διαφορετική κατάσταση συνειδητότητας που επηρεάζει το περιβάλλον της ψυχής. Όσο αφήνω την τάση να ανταγωνίζομαι ακόμα και κάποιον τέλειο εαυτό μου, τόσο αποχωρίζομαι κάτι που ήδη ενυπάρχει μέσα μου.

Προκειμένου να απελευθερώσω το δυνατό μου χαρακτήρα, αρκούν λίγες αργές και συγκεντρωμένες σκέψεις καθαρότητας. Για παράδειγμα:

“Πιστεύω στους στόχους μου”,

“Είμαι πολύ πιο δυνατός από τις καταστάσεις”,

“Η επιτυχία μου αξίζει”,

“Εκτιμώ όλα όσα έχω έως τώρα”,

“Οι σκέψεις μου δημιουργούν τις προϋποθέσεις”

“Η γαλήνη είναι η αρχική μου φύση”

ή όποια άλλη δυνατή σκέψη κρίνετε ότι σας βοηθάει να μεταφερθείτε ξανά στην αλήθεια σας.

Αυτές οι σκέψεις κάνουν τον αφανή “outsider” νικητή και παράλληλα τον διατηρούν στην κορυφή. Όταν κερδίζω αυτό το στοίχημα, όχι απλώς παύω να είμαι το θύμα, αλλά επισφραγίζω την προστασία στον δρόμο για την επιτυχία.

Τι λέτε λοιπόν; Πάτε στοίχημα;

 

 

About AuthorΤα σχόλια είναι κλειστά.

Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;