Ειδικός

Classifieds Menu

Πληροφορίες:
E-mail: ΟΜΑΚΟΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
: ΤΗΛ. 210 8210051, ΦΑΞ 210 8211090, ΚΙΝΗΤΟ 6932355302
: ΑΙΝΙΑΝΟΣ 6, ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ 10434 ΑΘΗΝΑ
Ιστοσελίδα: Link
Περιγραφή:
Το Ομακοείο Αθηνών, ιδρύθηκε από τον Πνευματικό Δάσκαλο και Μύστη Νικόλαο Α. Μαργιωρή. Το 1976 ίδρυσε το πνευματικό σχολείο του «Ομακοείο Αθηνών», Σχολή Μεταφυσικής Φιλοσοφίας, Γιόγκα, Διαλογισμού & Εναλλακτικής Θεραπευτικής. Σήμερα το Ομακοείο Αθηνών συνεχίζει τη λειτουργία του υπό την διεύθυνση της Κας Σμάρως Κοσμάογλου, μαθήτριας και συνεργάτιδας του Νικ. Α. Μαργιωρή η οποία εφαρμόζει τις διδασκαλίες του, όπως εκείνος τις διαμόρφωσε για τον σύγχρονο άνθρωπο. (Στο Ομακοείο Αθηνών, διατίθεται το συγγραφικό έργο του Νικ. Μαργιωρή, που αποτελείται από βιβλία, μελέτες, το περιοδικό Ομακοείο και το Εσωτερικό Κλειδί που αφορά έντυπα μαθήματα.)

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:
- ΚΡΙΓΙΑ ΓΙΟΓΚΑ
Η Κρίγια Γιόγκα είναι αρχέγονη Γιόγκα που επανήλθε στο προσκήνιο από τον Διδάσκαλο Νικ. Μαργιωρή.
Η Κρίγια Γιόγκα αποσκοπεί:
Α) στην ανανέωση και εξισορρόπηση των πρανικών ρευμάτων (ενέργεια) του οργανισμού μέσω ειδικών ασκήσεων ρυθμικής αναπνοής (πραναγιάμα).
Β) στην ενδυνάμωση και συνεργασία μυϊκού και νευρικού συστήματος, με στόχο την υγεία, ευλυγισία και την ευεξία, μέσω ασκήσεων του σώματος (αζάνες) σε συνδυασμό με την πνοή (πραναγιάμα).
Γ) στην αποθεραπεία του οργανισμού από το άγχος και την κούραση, βοηθώντας στην τόνωση όλων των λειτουργιών του σώματος μέσω των ειδικών ασκήσεων χαλάρωσης.
Δ) στην απαλλαγή του νου από φοβίες, έξεις και ανασφάλειες μέσω νοητικών ασκήσεων ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ & ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ, προσφέροντας στον ασκούμενο «ψυχική» κάθαρση, γαλήνη και πληρότητα.
- ΡΑΤΖΑ ΓΙΟΓΚΑ (ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΕΧΝΗ)
ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ
Το αρχαιότερο σύστημα της «κατανίκησης/υποταγής» του ΝΟΥ από τον ΥΠΕΡΝΟΥ.
Μέσα στο Νου του ανθρώπου κρύβεται όλο το μυστήριο της ανθρώπινης φύσης. Συνείδηση, υποσυνείδηση και υπερσυνείδηση είναι οι τρεις εκφάνσεις του Νου με τις οποίες ασχολείται η Ράτζα γιόγκα.
Αντικειμενικό σκοπό έχει να εκπαιδεύσει τον νου του μαθητή στην Συγκέντρωση (Νταράνα), Διαλογισμό (Ντυάνα) και Θεώρηση – Θέωση (Σαμάντι), με απώτερο σκοπό την υπερσυνειδητή
ανύψωση του ασκούμενου, θέτοντας έτσι σε λειτουργία «υπεραισθήσεις» που διευρύνουν τη συνειδητότητά του και τον φέρνουν σε επαφή με τον κόσμο των αιτιών. Η ένωση του κατώτερου
εγώ με τον ανώτερο εαυτό (πνευματοψυχή) και την Υπερψυχή αποτελεί την κορωνίδα του συστήματος αυτού της Γιόγκα. Προσφέρει μεγάλο αυτοέλεγχο, νοητική ενδυνάμωση και πνευματική ανάταση.
- ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Η σχολή αυτή αποσκοπεί στη σταδιακή μύηση στην Εσωτερική Αλήθεια και στην καλλιέργεια των αρετών του αναζητητή για να οδηγηθεί στην αληθινή του ταυτότητα και να αντιληφθεί
τα μυστήρια του Σύμπαντος.
Διδάσκονται θέματα όπως:
Η Γένεση των κόσμων, Οι Εσωτερικοί κόσμοι και οι διαστάσεις τους, ο Πυθαγορισμός, η προέλευση της Ψυχής, οι Νόμοι που διέπουν τους κόσμους κ.ά.
- ΑΤΜΟΫΓΡΟΠΟΙΗΣΗ
(ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΓΙΟΓΚΑ)
ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΥΣΦΙΞΗ
Με το σύστημα της ατμοϋγροποίησης, επιτυγχάνεται η διάλυση του συσσωρευμένου μέσα στο σώμα λίπους, δίχως φάρμακα και μηχανικά μέσα, ενώ επανέρχεται η σφριγηλότητα στους
χαλαρωμένους μύες. Γίνεται «ατμοποίηση» και «υγροποίηση» των τοξινών και του περιττού λίπους, τα οποία αποβάλλονται από το σώμα υπό μορφή, κυρίως, ιδρώτα.
Βασίζεται σε ειδικές ασκήσεις οι οποίες γίνονται πάντα σε συνδυασμό με τον ρυθμό της αναπνοής και την παρακολούθηση του Νου.
Εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία, από το 1983, στο ΟΜΑΚΟΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. Οι συμμετέχοντες αποβάλλουν πολλά κιλά κίνδυνο της υγείας τους και με ΜΟΝΙΜΑ αποτελέσματα.
Το έχουν δει 4532 φορές.