Ειδικός

Classifieds Menu

Πληροφορίες:
E-mail: Βασίλης Μαυρομμάτης​
: 6974104402
: ΒΛΑΧΑΚΗ 5, ΑΘΗΝΑ, 11523
Περιγραφή:
Ο Βασίλης Μαυρομμάτης (γεννηθείς στις 19-2-1965) υπήρξε αθλητής από την παιδική του ηλικία αφού ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ από 13 ετών. Στην πορεία έγινε ημιεπαγγελματίας καλαθοσφαιριστής συμμετέχοντας σε εθνικές κατηγορίες. Η καρριέρα του στην καλαθοσφαίριση διήρκησε 30 χρόνια.

Τα φυσικά επαγγέλματα υγείας τραβούσαν πάντοτε το ενδιαφέρον του. Έτσι σε ηλικία 35 ετών ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στην ομοιοπαθητική στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασικής Ομοιοπαθητικής. Από την ηλικία των 40 ετών εργάζεται ως Ομοιοπαθητικός Θεραπευτής.

Η ολοκλήρωση στον τομέα αυτό ήρθε με τη Φυσικοπαθητική όπου τη σπούδασε στο Αγγλικό κολέγιο Warnborough με δασκάλα του τη Ματίνα Χρονοπούλου. Μέσα από τις δύο αυτές αλληλοσυμπληρώμενες εναλλακτικές μεθόδους βοηθάει τους ανθρώπους να θεραπευτούν. Τα αποτελέσματά του είναι σπουδαία όταν οι δύο αυτές φυσικές θεραπευτικές τέχνες συνδυάζονται.

Την ίδια περίοδο σταματώντας την καλαθοσφαίριση πέρασε στο χώρο της yoga. Το 2012 έκανε το πρώτο του εκπαιδευτικό στη Ηatha Υoga με το σύστημα Yoga works με την Άννα Ζώρζου και το δεύτερο το 2015 στην Αnusara Υoga με τον Κωνσταντίνο Χαραντινιώτη. Εδώ και δύο χρόνια διδάσκει Ηatha Υoga.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Η Ομοιοπαθητική είναι μία εναλλακτική θεραπευτική τέχνη, φυσική, χωρίς παρενέργειες (λόγω τής μεγάλης αραίωσης των ομοιοιπαθητικών φαρμάκων) και φιλική προς τον άνθρωπο. Βασίζεται σε συγκεκριμένους, αναλλοίωτους θεραπευτικούς νόμους. Στην Ομοιοπαθητική κάθε ασθενής αποτελεί μία ξεχωριστή και μοναδική οντότητα, επομένως και για κάθε αρρώστια απαιτείται διαφορετική και εξατομικευμένη θεραπεία, προσαρμοσμένη στις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενή.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι ασφαλή επειδή παρασκευάζονται αποκλειστικά από φυσικές ουσίες, ενισχύουν τον οργανισμό και έχουν βαθιά και αυξημένη θεραπευτική δράση. (Βλ. Ομοιοπαθητική: Η διαχρονική ολιστική θεραπευτική τέχνη των ελλήνων κλασικών ιατροφιλοσόφων.)

Η Βοτανολογία είναι μία πανάρχαια και ασφαλής μέθοδος θεραπείας για πολλές ασθένειες. Η ανθρώπινη αντίληψη απ΄ τα πανάρχαια χρόνια και σε όλους τους μεγάλους πολιτισμούς έχει ανακαλύψει τις σπουδαίες θεραπευτικές δυνάμεις, που υπάρχουν στο φυτικό βασίλειο, οι οποίες μπορούν να θεραπεύσουν με ασφαλή τρόπο πολλές παθολογικές καταστάσεις. Τα βότανα είναι μία πολλή ήπια, σίγουρη και αποτελεσματική θεραπευτική επιλογή για τα μικρά παιδιά και για τους ενήλικες.

Με τον όρο Φυσικοπαθητική εννοούμε την προοδευτική εφαρμογή μιας σειράς φυσικών θεραπευτικών μεθόδων, που έχουν σαν στόχο την ενίσχυση του οργανισμού, για να τον βοηθήσουν να απαλλαγεί από την αρρώστια.

Η Φυσικοπαθητική είναι η αρχαία φυσική μέθοδος θεραπείας του Δυτικού κόσμου. Βασική της αρχή είναι το αρχαίο ρητό του Ιπποκράτη «Η τροφή σου είναι το φάρμακό σου». Χρησιμοποιεί για θεραπεία κυρίως την τροφή, τα βότανα, βάματα, εκχυλίσματα, συμπληρώματα και άλλες φυσικές ουσίες.

Για την Φυσικοπαθητική κάθε ασθενής αποτελεί μία ξεχωριστή περιπτωση. Με βάση την ιδιοσυγκρασία και την παθολογία του εκάστοτε ασθενή η εξατομικευμένη διατροφή και τα άλλα φυσικά μέσα ωθούν τον οργανισμό ομαλά στην ίαση. Αποτέλεσμα η σταθερή και μόνιμη αποκατάσταση της υγείας.

Οι παραπάνω φυσικές θεραπευτικές μέθοδοι μπορούν να συνδυαστούν και να επιφέρουν γρήγορα, άμεσα και σπουδαία θεραπευτικά αποτελέσματα σε όλων των ειδών τις ασθένειες, όσες βέβαια είναι ιάσιμες. Η επιλογή είναι στο χέρι του καθενός.
Το έχουν δει 21176 φορές.