Επαναγεννηθείτε με Rebirthing

Ιουνίου 10, 2015

 Πόσες φορές δεν έχετε νιώσει την ανάγκη να σταματήσετε έστω και για μια στιγμή για να «πάρετε μια ανάσα»; Πόσο συχνά νιώθετε ότι απλά «δεν αναπνέετε», είτε λόγω πίεσης στην οποία υποβάλλεστε καθημερινά είτε λόγω εσωτερικού άγχους και στρες;

Πολύ συχνά κάνουμε πράγματα τόσο μηχανικά και αφήνουμε να φεύγουν μέσα από τα χέρια μας στιγμές  στις οποίες αν λειτουργούσαμε διαφορετικά θα μας συντρόφευαν γλυκά για μια ζωή.  Μπλεκόμαστε μέσα στην αέναη αναζήτηση των «απαραίτητων» για την επιβίωσή μας και ξεχνάμε το βασικό πράγμα που όχι μόνο θα μας κρατήσει στη ζωή, αλλά και θα μας βοηθήσει να την ομορφύνουμε και να την απολαύσουμε. Χάνουμε την επαφή με τον εαυτό μας, την αγάπη για αυτό το «πλασματάκι» που πληγώνουμε καθημερινά αγνοώντας τις ανάγκες του.

Είναι γνωστό πλέον από πολλές πηγές ότι το σώμα και το μυαλό μας είναι άμεσα συνδεδεμένα. Όταν ο  νους πλημμυρίζει από αρνητικές  σκέψεις, όταν επιτρέπουμε στον εαυτό μας συνήθειες που μας βλάπτουν,  το σώμα νοσεί προσπαθώντας να μας αφυπνίσει, πολλές φορές με άσχημες συνέπειες.

Το Rebirthing/Breathwork (Επαναγέννηση, στα ελληνικά) μας θυμίζει πόσο όμορφο είναι να κρατάμε αυτή τη σύνδεση με τον εαυτό μας και να τον φροντίζουμε σαν ένα μικρό παιδί!  Μέσα από συνεδρίες συνδεδεμένων αναπνοών αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε το σώμα μας. Ερχόμαστε σε επαφή με αυτό, με αγάπη, αποδοχή και κατανόηση. Δίνουμε χώρο στον οργανισμό μας να χαλαρώσει, να αναζωογονηθεί (τα εσωτερικά όργανα οξυγονώνονται), κάτι το οποίο αμέσως μας προσδίδει μια αίσθηση ζωτικότητας.

Απελευθερώνουμε συναισθήματα που μας βλάπτουν, όπως είναι ο θυμός, η απαισιοδοξία, ο φόβος και ό, τι άλλο «κουβαλάει» ο κάθε άνθρωπος μέσα του. Όσο πιο δεκτικοί και ανοιχτοί παραμένουμε σε όλη αυτή τη διαδικασία, τόσο πιο άμεση και αποτελεσματική θα είναι  η θεραπεία μας. Ο κάθε άνθρωπος όμως χρειάζεται τον προσωπικό του χρόνο για να νιώσει και να συνειδητοποιήσει πράγματα, κάτι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς αυτό αποτελεί μέρος της πνευματικής και ψυχικής του ίασης. Άλλωστε, γι’ αυτό το λόγο έχει καθοριστεί ένας αριθμός περίπου 10 συνεδριών Rebirthing, ώστε να έχει το άτομο το χρόνο που χρειάζεται για να αφεθεί και να εξοικειωθεί με την όλη διαδικασία.

Ιδρυτής της πρακτικής αυτής υπήρξε ο αμερικανός Leonard Orr, ο οποίος ήδη από τα  τέλη της δεκαετίας του ’60 και για αρκετά χρόνια αργότερα πειραματίστηκε με την αναπνοή του έως ότου κατέληξε σε αυτόν τον συγκεκριμένο τρόπο κυκλικών αναπνοών. Με την τεχνική του Rebirthing  μαθαίνουμε να έχουμε επίγνωση της αναπνοής μας, καθώς αυτή είναι το εργαλείο που χρησιμοποιούμε για τη θεραπεία μας. Μέσω αυτής της πρακτικής, η επίγνωση μεταφέρεται σιγά-σιγά και στην καθημερινότητά μας, γινόμαστε πιο συνειδητοί σε όλα τα επίπεδα, ζούμε, δεν υπάρχουμε απλώς…

Ύστερα από κάποιες συνεδρίες πολλοί άνθρωποι λένε ότι «βλέπουν πιο καθαρά τα πράγματα», σαν να «έφυγε ένα σύννεφο που θόλωνε το τοπίο»!

• Αθλητές που κάνουν Rebirthing νιώθουν την αντοχή τους να αυξάνεται και τις επιδόσεις τους να καλυτερεύουν.

• Μικρά παιδιά ηρεμούν, έρχονται σε επαφή με την πνευματικότητά τους και αποκτούν ένα εύκολο εργαλείο για να χαλαρώνουν σε περιόδους στρες.

• Άτομα που πάσχουν από αϋπνίες μαθαίνουν έναν απλό τρόπο για να αποκοιμούνται…

• Ασφαλώς το Rebirthing κρίνεται απαραίτητο για μέλλουσες μαμάδες, καθώς τις βοηθά να απελευθερώσουν το τραύμα της δικής τους γέννησης και κατά συνέπεια να οδηγηθούν σε τοκετό χωρίς φόβο (κάτι το οποίο λειτουργεί ιδιαίτερα ευεργετικά και προς το μωρό). Τα μωρά αποδεδειγμένα πλέον επηρεάζονται άμεσα από τις συνθήκες της σύλληψης, της κύησης  και του τρόπου της γέννησής τους.

• Πέρα από τις αναπνοές, που αναμφισβήτητα αποτελούν σημαντικό κομμάτι της πρακτικής του Rebirthing, καίρια θέση στη θεραπευτική διαδικασία κατέχουν και οι Θετικές Δηλώσεις. Με τη χρήση τους, κάθε αρνητική σκέψη ή πεποίθηση που έχουμε για τον εαυτό μας, τη μετατρέπουμε σε Θετική Δήλωση την οποία στη συνέχεια με διάφορους τρόπους επαναλαμβάνουμε. Έτσι, δίνουμε στον εαυτό μας τη δυνατότητα να επανακαθορίσει την ουσία του και να γεμίσει με εσωτερική δύναμη και αγάπη.

• Η Πνευματική Κάθαρση αποτελεί άλλο ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη θεραπεία, διότι καθώς ερχόμαστε σε επαφή με τα στοιχεία (γη, νερό, φωτιά, αέρας) συνειδητοποιούμε την πραγματική μας φύση και καθαρίζουμε το ενεργειακό μας σώμα από τα «σκουπίδια» που προσλαμβάνει. Έτσι προστατεύουμε και το φυσικό μας σώμα, το οποίο πλέον ανταποκρίνεται καλύτερα στις προκλήσεις του περιβάλλοντός του.

Κάνοντας λοιπόν Rebirthing νιώθει κανείς ότι πιάνει το κουβάρι της ζωής του από την αρχή…  από την ιδέα της ύπαρξής του, την υλοποίηση αυτής και την πορεία του από εκεί και πέρα. Ξαναβιώνει στιγμές στη ζωή του που υπήρξαν καθοριστικές για εκείνον, θυμάται στοιχεία που είχε «ξεχάσει» και που συμβάλλουν στο να συμπληρώσει κενά της ενήλικής ζωής του.

Η Επαναγέννηση γίνεται εδώ ένα πραγματικό γεγονός, αφού δίνεται στον άνθρωπο μία  μοναδική ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει όλη του την ύπαρξη. «Καθαρίζει» το υποσυνείδητό του από πεποιθήσεις που μπλοκάρουν και σαμποτάρουν τη ζωή του και αρχίζει πλέον να πιστεύει στις αμέτρητες δυνατότητές του! Μαθαίνει να αγαπά τον εαυτό του και ατενίζει το μέλλον με ευγνωμοσύνη και πίστη πως ό, τι επιθυμεί μπορεί να το κάνει ο ίδιος πράξη!

πηγή: lovingrebirthingenergy.blogspot.gr

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>