Επιθυμείς κι εσύ πλούσια μακριά μαλλιά;

Ιανουαρίου 13, 2014

tumblr.com

Πολλές φορές βλέπουμε ωραία μακριά μαλλιά και αναρωτιόμαστε τα δικά μας γιατί δε μεγαλώνουν; Ας δούμε μερικές συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να μεγαλώσουμε την κόμη μας!

Επίσκεψη στο κομμωτήριο

Μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψεις αλλά για να μεγαλώσουν πιο γρήγορα και υγιή τα μαλλιά μας πρέπει να καθαρίζουμε τις άκρες και την ψαλίδα. Ιδανικός για να σε συμβουλέψει είναι ο κομμωτής σου που ξέρει να σου πει τι ανάγκες έχει το δικό σου μαλλί.

Ενυδατώστε τα μαλλιά σας

Όπως χρειαζόμαστε μάσκες προσώπου με αυτή τη συχνότητα χρειαζόμαστε και μάσκες μαλλιών. Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για ένα υγιές δέρμα.

Προσοχή στο βούρτσισμα

Αυτό που έλεγαν παλιά να βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας 100 φορές πριν κοιμηθούμε ξεχάστε το! Με ήπιο τρόπο χτενίζουμε προσεκτικά τα μαλλιά για να μην προκαλέσουμε σπάσιμο της τρίχας και όσο χρειαστεί για να τα ξεμπερδέψουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα σπρέι για εύκολο ξεμπέρδεμα μαλλιών.

Προσοχή στη διατροφή

Είμαστε ό, τι τρώμε, που σημαίνει ότι το δέρμα μας και τα μαλλιά μας είναι μία αντανάκλαση με αυτά που τρεφόμαστε. Προτιμήστε ξηρούς καρπούς, χλωροφύλλη και τροφές που έχουν βιταμίνη Β, για γερά μαλλιά και νύχια.

Μακριά μαλλιά; κάνε ένα γύρο ακόμη!

Μπορεί να μην το φαντάζεσαι αλλά η άσκηση βοηθά στο να μεγαλώσουν τα μαλλιά σου πιο γρήγορα και αυτό γιατί η άσκηση διεγείρει την παραγωγή των κυττάρων και κάνει το σώμα σου να εργαστεί. Όταν μεγαλώνουν τα μαλλιά, το σώμα σου θα πρέπει να έχει την απαραίτητη ενέργεια για να εργαστεί με τη μέγιστη δυνατή απόδοση, στέλνοντας οξυγόνο και σμήγμα στο τριχωτό της κεφαλής, τονώνοντας έτσι την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνοντας τη λιπαρότητα. Με την άσκηση μειώνεται και το άγχος που είναι ένας από τους παράγοντες απώλειας μαλλιών.

Απόφυγε το καθημερινό λούσιμο

Προσπάθησε να λούζεις τα μαλλιά σου κάθε δύο ή τρεις ημέρες κι όχι κάθε μέρα για να μην απομακρύνεις τα φυσικά έλαια από την τρίχα.

About AuthorΤα σχόλια είναι κλειστά.

Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;