Ευτυχία τώρα!

Ιουνίου 12, 2013
inspire_happy_life

Freedigitalphotos


Τι σημαίνει ευτυχία; Για τους περισσότερους ανθρώπους, η ευτυχία σχεδόν πάντα συνδέεται με κάτι που θα συμβεί στο μέλλον.

Δηλαδή θα είμαστε ευτυχισμένοι εάν:

- Συνδεθούμε με τα κατάλληλα πρόσωπα
- Πάρουμε ένα καινούργιο αυτοκίνητο
- Αποκτήσουμε περισσότερα χρήματα
- Φτάσουμε το ιδανικό βάρος
Και ο κατάλογος συνεχίζεται…

Έχουμε δημιουργήσει στο μυαλό μας την ιδέα ότι τη στιγμή που θα κατακτήσουμε τις επιθυμίες μας, τότε μόνο θα είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι. Αυτό δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο δυσαρέσκειας και ανικανοποίητου καθώς η ανθρώπινη φύση μας συνεχίζει πάντα να επιθυμεί περισσότερα, όσα κι αν έχει κατακτήσει. Όσο αυτό συνεχίζεται, ποτέ δε φτάνουμε μία ισορροπημένη κατάσταση ευτυχίας. Επικεντρωνόμαστε τόσο στην επίτευξη των μελλοντικών μας στόχων που ξεχνάμε να ζήσουμε την παρούσα στιγμή και την ευτυχία του Τώρα!

Το να ζούμε συνειδητά την κάθε μοναδική τρέχουσα στιγμή οδηγεί σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, βαθύτερο δέσιμο στις σχέσεις, μεγαλύτερη εκτίμηση της ζωής και βελτίωση της γενικότερης υγείας και ευεξίας μας. Ακολουθούν κάποιες απλές συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν να ζήσουμε στο παρόν και να είμαστε ευτυχισμένοι στο Τώρα!

1. Βαθιά αναπνοή

Εισπνεύστε και εκπνεύστε τέσσερις φορές από τη μύτη. Εστιάζοντας την προσοχή μας στην αναπνοή, επιστρέφει το μυαλό μας στην παρούσα στιγμή. Όταν αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη κατάσταση, η εστίαση στην αναπνοή μπορεί να μας χαλαρώσει πολύ γρήγορα.

2. Νιώστε ευγνωμοσύνη κάθε στιγμή

Να νιώθετε ευγνώμων για την οικογένεια, το φαγητό στο πιάτο σας, τη στέγη πάνω από το κεφάλι σας ή ό,τι άλλο θεωρούμε δεδομένο. Τείνουμε να εστιάζουμε την προσοχή μας σε ό, τι πηγαίνει στραβά. Ας στρέψουμε την προσοχή μας στα πολλά απλά πράγματα για τα οποία αξίζει να είμαστε ευγνώμονες την κάθε τρέχουσα στιγμή.

3. Βάλτε όλες σας τις αισθήσεις!

Προσπαθήστε να έχετε επίγνωση της κάθε στιγμής με όλες σας τις αισθήσεις. Η ενεργοποίηση του συνόλου των αισθήσεων -όσφρηση, γεύση, αφή, ακοή, όραση- μπορεί να φέρει έναν απίστευτο πλούτο εμπειριών μέσω της απόλαυσης των αρωμάτων, των εδεσμάτων, των υφών, των εικόνων και τόσων άλλων ερεθισμάτων που διαθέτει το περιβάλλον γύρω μας.

4. Χαμογελάστε!

Αλλάξτε τη διάθεσή σας αυτή την στιγμή. Χαμογελάστε και αμέσως θα αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι και χαρούμενοι Τώρα!

Αρθρογράφος: www.inspireyourlife.grΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>