Εύκολη και τραγανή πίτα με μούρα και ροδάκινα!

Αυγούστου 02, 2013

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Xρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 1 ώρα

Mερίδες: 6 – 12

 

Συστατικά

Για την γέμιση:
– 3 ώριμα ροδάκινα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
– 1 φλιτζάνι φρέσκα μούρα
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
– 1/4 κουταλάκι του γλυκού
– μοσχοκάρυδο

- 1/2 κουταλιά βανίλια
– 1 κ.σ. κρυσταλλική πιπερόριζα (προαιρετικό)
– 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
Για  την επικάλυψη:
– 1 φλιτζάνι αλεύρι (αυτό το γλυκό  μπορεί εύκολα να γίνει χωρίς γλουτένη,  προτιμήστε λοιπόν αλεύρι χωρίς γλουτένη)
– 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
– 1/2 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
– προσθέστε  λίγη κανέλα και μοσχοκάρυδο για τη γεύση
– μία πρέζα αλάτι
– 1/2 φλιτζάνι κρύο βούτυρο

 

Οδηγίες
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 oC .

2. Αναμίξτε τα συστατικά για τη γέμιση σε ένα μέτριο μπολ και αφήστε το να ξεκουραστεί όση ώρα ανακατεύτε τα υλικά για την επικάλυψη.
3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το αλάτι μέχρι να αναμειχθούν καλά.
4. Κόψτε το κρύο βούτυρο σε μικρά κομμάτια με ένα πιρούνι ή ξύλινη κουτάλα και προσθέστε το στο μείγμα, συνεχίστε να το κόβετε στο μείγμα μέχρι τα κομμάτια του βουτύρου να έχουν σχήμα μπιζελιού

5. Λαδώστε ένα ταψί 23×23 και προσθέστε τη γέμιση
6. Πιέστε με τα χέρια σας τα κομμάτια από την επικάλυψη και απλώστε την σε όλη την επιφάνεια

7. Τοποθετείστε το ταψί στο μεσαίο σκαλοπάτι του φούρνου και ψήστε έως ότου τα φρούτα κοχλάσουν και η επικάλυψη ροδίσει και είναι τραγανή, περίπου 45-60 λεπτά.
8. Πριν τη σερβίρετε αφήστε να κρυώσει 10 λεπτά

Σερβίρετε με παγωτό ή απλά κατευθείαν από το ταψάκι!

Καλή απόλαυση!

 

 



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>