Ζήσε το Όνειρο Τώρα!

Μαρτίου 05, 2014

Της Στεφανίας Χαντζή, Chief Editor of InspireYourLife

Ο νέος χρόνος έχει ξεκινήσει και διανύοντας το τελευταίο δεκαήμερο του πρώτου μήνα, αρκετοί από εμάς θα έχουν ήδη κάνει απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και καθορισμό στόχων για την τρέχουσα, υποσχόμενοι στον εαυτό μας με περισσή αποφασιστικότητα:

«Φέτος θα γίνω καλύτερος/-η, θα αφοσιωθώ στην εργασία μου, θα κερδίζω περισσότερα χρήματα, θα γραφτώ στο γυμναστήριο, θα προσέχω τη διατροφή και την υγεία μου, θα ξεκινήσω μαθήματα για να μάθω κάτι καινούργιο…μπλα μπλα μπλα, μπλα μπλα μπλα…» Αλλά πριν καλά-καλά «μυρίσουν» απόκριες, έχουμε παραιτηθεί από όλα αυτά βυθιζόμενοι στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και επαναπαυόμενοι σε όσα είμαστε ήδη μαθημένοι να κάνουμε.

Τι είναι αυτό που μας κάνει να χάνουμε τα κίνητρά μας και να παραιτούμαστε τόσο γρήγορα από όλα αυτά που επιθυμούμε; Γιατί ενώ ξεκινάμε τη χρονιά με τόσο ενθουσιασμό, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία, σε λίγο καιρό τα θεωρούμε όλα μάταια και επιστρέφουμε στη μιζέρια της καθημερινότητας απογυμνωμένοι από όλα αυτά που κρατούσαν ζωντανό το στόχο μας; Τι είναι αυτό το «κάτι» που πάντα λείπει -όσα κι αν κάθε φορά κατορθώνουμε- κι αν το είχαμε θα μας έκανε απόλυτα ευτυχισμένους;

Ίσως τελικά αυτό που λείπει να είναι κάτι πολύ απλό. Ίσως τελικά ευτυχία δεν είναι μόνο το να φτάσουμε εκεί που θέλουμε αλλά και να βιώσουμε την εμπειρία της αναζήτησης. Και το μόνο που να χρειάζεται είναι να αφεθούμε, να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και να ζήσουμε το όνειρο τώρα!

Γιατί λοιπόν να αναβάλλουμε τη χαρά; Γιατί να μη ζούμε την κάθε μας στιγμή ως μοναδική, εφόσον είναι το μόνο σίγουρο ότι υπάρχει; Το παρελθόν είναι κάτι που έχει περάσει, ενώ το μέλλον είναι κάτι που δεν ξέρουμε αν σίγουρα θα έρθει. Γιατί λοιπόν να μην απολαμβάνουμε το παρόν με όλες μας τις αισθήσεις;

Ακόμη κι όταν το παρόν περιλαμβάνει στιγμές πόνου ή φαινομενικής δυσκολίας, έχει κι αυτό κάτι να μας προσφέρει. Αν σε καθετί που μας συμβαίνει, στεκόμαστε ως ψύχραιμοι παρατηρητές, αφουγκραζόμενοι το μάθημα από κάθε τρέχον γεγονός,  θα βγαίνουμε πάντα κερδισμένοι έχοντας το όφελος της εμπειρίας της νέας γνώσης και της κατάκτησης της δύναμης και της ακεραιότητας για τη συνέχεια του «ταξιδιού» μας.

Η στοχοθεσία και η προσπάθεια για επιτυχία και αυτοβελτίωση είναι κάτι θεμιτό που δίνει επιπλέον νόημα στη ζωή μας. Σε αυτήν πορεία και σε ό,τι υπηρετεί το ευζήν το Inspireyourlife.gr θα είναι σύμμαχός μας και μέσα από διαφoρετικές προσεγγίσεις θα παρουσιάζει:

- Τρόπους για να μείνουμε νέοι

Τρόπους για να αδυνατίσουμε

Τρόπους για να ενισχύσουμε τη νοητική μας απόδοση

Τρόπους για να τονώσουμε την αυτοεκτίμησή μας

Τρόπους για να αυξήσουμε το εισόδημά μας

Τρόπους για μία καλύτερη συντροφική σχέση

Δε χρειάζεται όμως να αναλωνόμαστε με εμμονή στο κυνήγι των στόχων ή να βυθιζόμαστε στην απογοήτευση, όταν κάτι δεν πετυχαίνει όπως το θέλαμε. Αν ένα στόχο χρειάζεται να έχουμε ως φάρο φωτεινό, αυτός ας είναι να βρούμε το δρόμο της καρδιάς: πώς στο καθετί που κάνουμε να το κάνουμε με αγάπη, μέσα από την καρδιά μας. Όταν συναντάμε την αληθινή αγάπη, τότε όλα γίνονται πιο εύκολα. Γιατί όταν αγαπάμε αληθινά, δεν αγαπάμε σε κομμάτια, αγαπάμε το «όλον» και ό,τι αυτό περιλαμβάνει, και τα καλά και τα λιγότερο καλά.

Η πορεία μας λοιπόν από εδώ και πέρα ας είναι

ένας δρόμος καρδιάς, στοχασμού, αυτογνωσίας!

Μ’ έναν ανοιχτό νου και με αγάπη στην καρδιά,

η ζωή είναι συνώνυμη με τη χαρά!Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>