Η έλλειψη βιταμινών μπορεί να ευθύνεται για την παχυσαρκία

Μαΐου 11, 2015

 

Το ότι οι βιταμίνες παίζουν σημαντικό ρόλο για τον οργανισμό και την άμυνά του, είναι ήδη γνωστό. Αυτό, όμως, που πολλοί μπορεί να μη γνωρίζουν είναι πως η ελλιπής πρόσληψη βιταμινών ενδέχεται να ευθύνεται για την αύξηση βάρους.

Μετά από πολυετή έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American College of Nutrition και αφορούσε μετρήσεις σε υπέρβαρα άτομα αλλά και σε άτομα με φυσιολογικό Δ.Μ.Σ (Δείκτης Μάζας Σώματος), παρατηρήθηκε πως οι υπέρβαροι εμφάνιζαν μεγαλύτερη έλλειψη από βιταμίνες όπως οι A, D, C, E αλλά και από διάφορα μέταλλα.

Οι ερευνητές επισημαίνουν πως η ανεπαρκής πρόσληψη των απαραίτητων, για τον οργανισμό, θρεπτικών στοιχείων μέσω της διατροφής, μπορεί να είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος της παχυσαρκίας, αφού οι εν λόγω βιταμίνες συνδέονται με λειτουργίες του σώματος που αφορούν, για παράδειγμα, τον έλεγχο της ορμόνης που ρυθμίζει την πείνα και την γενικότερη λειτουργία των μηχανισμών που καθορίζουν το ποσοστό συσσώρευσης λίπους στον οργανισμό.

Αυτό που χρειάζεται, λοιπόν, το σώμα μας και αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, είναι μια ισορροπημένη διατροφή ώστε να είναι σε θέση να λαμβάνει όλα εκείνα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που του είναι αναγκαία ώστε να λειτουργεί ομαλά.

http://enallaktikidrasi.com

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>