Η αγάπη, η ευτυχία και η ομορφιά στο πρόσωπό μας

Φεβρουαρίου 21, 2014

4ο Therapy Planet Festival 

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 

Ομιλία στην Κατηγορία: Φυσικές & Ενεργειακές Θεραπείες

“Η αγάπη, η ευτυχία και η ομορφιά στο πρόσωπό μας με συνδυασμό ρεφλεξολογίας και βελονιστικών σημείων”

‘Ωρα: 10:30 – 11:10

Ομιλήτρια: Εμμανουηλίδου Μαργαρίτα, Ολιστική Σωματοθεραπεύτρια, Ρεφλεξολόγος με ειδίκευση στο στρες και τη σπονδυλική στήλη, Ηλεκτροβελονίστρια με ειδίκευση στον Αισθητικό Βελονισμό

Όταν θέλουμε να διαβάσουμε τα αισθήματα κάποιου ή να νιώσουμε το χαρακτήρα του, το πιο αποκαλυπτικό μέρος του σώματος είναι το πρόσωπό του. Είναι το πιο ευαίσθητο και εκφραστικό μέρος του σώματος. Κανένα άλλο εξωτερικό μέρος του σώματος δεν αποκαλύπτει τόσο φανερά τις ανεπαίσθητες εσωτερικές αλλαγές. Το πρόσωπο είναι ένα πολύπλοκο σύμπλεγμα μυών. Στο πρόσωπο και το κρανίο μόνο, υπάρχουν δέκα μυϊκά συστήματα, με συνολικά σαράντα σχεδόν ανεξάρτητους μυς. Αυτοί οι μύες δίνουν στο πρόσωπο μεγάλη ευκινησία και εξαιρετική εκφραστική ικανότητα. Στην Ανατολή, έχουνε μια λαϊκή σοφία που λέει ότι στην ηλικία των σαράντα είσαι υπεύθυνος για το πρόσωπό σου. Αυτό σημαίνει ότι όσο είσαι ακόμα παιδί το πρόσωπό σου είναι ακόμα αποτέλεσμα της οικογενειακής κληρονομικότητας και του περιβάλλοντος. Όταν όμως είσαι από σαράντα ετών και πάνω είσαι εσύ ο δημιουργός του εαυτού σου και το πρόσωπό σου αντικατοπτρίζει αυτόν.

Οι ψυχολόγοι ερευνητές του πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο, μελέτησαν τις περιπτώσεις 750 εθελοντών, συσχετίζοντας τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας καθενός με το επίπεδο ευτυχίας του. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τελικά η στάση ζωής και η νοοτροπία κάθε ατόμου παίζει μεγαλύτερο ρόλο για το υποκειμενικό αίσθημα ευτυχίας του, ακόμα και από τις ίδιες τις αντικειμενικές εμπειρίες του ή την τύχη του. Με άλλα λόγια, επιβεβαιώνεται ότι αν κανείς τείνει να βλέπει τα πράγματα με «φωτεινό» τρόπο, η ζωή του ομορφαίνει, ενώ αν συνεχώς γκρινιάζει και εστιάζει στη «σκοτεινή» πλευρά, η ζωή του γίνεται ακόμα πιο μίζερη. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ερευνητές, αρκεί να αλλάξει κανείς μερικά μόνο στοιχεία της προσωπικότητάς του και όχι όλη την προσωπικότητά του εκ βάθρων, προκειμένου να βελτιώσει σημαντικά το επίπεδο ικανοποίησης και ευτυχίας στην καθημερινότητά του.

Σε αυτό το βιωματικό εργαστήριο θα μάθουμε πώς να φροντίζουμε το πρόσωπό μας το οποίο αντανακλάει σε ολόκληρο τον οργανισμό και την ψυχή. Και έτσι παρεμβαίνοντας με ρεφλεξολογικούς χειρισμούς ακόμα και σε βελονιστικά σημεία απαλύνοντας τις ρυτίδες και ανακουφίζοντας το πρόσωπο, εξισορροπούμε ψυχικά, σωματικά και ολιστικά  όλο μας το σώμα. Θα δειχθούν τοπικά σημεία βελονιστικά, λειτουργίες σε φυσικό και ενεργειακό επίπεδο των μεσημβρινών που περνούν από το πρόσωπο και πώς να μάθουμε να τα χειριζόμαστε, όπως για παράδειγμα:

α) Φροντίζοντας τις σακούλες κάτω από τα μάτια θα επιδράσουμε και στο νούμερο ένα βελονιστικό σημείο του στομάχου που έχει και εσωτερική σύνδεση με τον μέσο θερμαστή, δηλαδή μπορεί συμπληρωματικά να βοηθήσει σε στομαχικές διαταραχές και σε παραπανίσια υγρά που μπορεί να υπάρχουν στην περιοχή της κοιλιάς.

β) Κάνοντας κυκλικές πιέσεις στην βάση του κρανίου μπορούμε εκτός από ανακούφιση ημικρανιών, να απαλυνθούν συμπτώματα της ουροδόχου κύστης ή χοληδόχου κύστης (αυτά τα σημεία βρίσκονται κοντά το ένα στο άλλο) και θα τα μάθουμε στην πρακτική του σεμιναρίου.

Θα ειπωθούν λίγα λόγια για την ιστορία της ρεφλεξολογίας και θα δειχθούν σημεία που αντανακλούν στον οργανισμό όπως:

α) Η ραχιαία επιφάνεια της μύτης μας δείχνει την πορεία της σπονδυλικής στήλης

β) Τα ρουθούνια αντιπροσωπεύουν τους πνεύμονες κ.α

Η ευτυχία είναι επιλογή και ότι επιλέγουμε γινόμαστε. Αν κανείς τείνει να βλέπει τα πράγματα με «φωτεινό» τρόπο, η ζωή του και το πρόσωπο του ομορφαίνουν.

Σύντομο Βιογραφικό:

Ολιστική Σωματοθεραπεύτρια, Ρεφλεξολόγος με ειδίκευση στο στρες και τη σπονδυλική στήλη, Ηλεκτροβελονίστρια με ειδίκευση στον αισθητικό βελονισμό. Έχω παρακολουθήσει  επιπλέον σεμινάρια ρεφλεξολογίας (certificate about stress, spine) και βελονισμού με την Dr. Radha Thambirajah (αισθητικός βελονισμός)…και άλλα.  Κάνω εθελοντισμό στα Α΄ΚΑΠΗ Κηφισιάς τρία χρόνια και συνεργάστηκα με την πρόεδρο των ΚΑΠΗ  κάνοντας στο μικροβιολογικό εργαστήριο της, θεραπείες.

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>