Η γυμναστική χαρίζει μακροζωία

Ιανουαρίου 20, 2016


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είναι κατηγορηματικός: Κάθε εβδομάδα θα πρέπει να αθλούμαστε 150 λεπτά εάν πρόκειται για ήπια άσκηση και 75 λεπτά εάν πρόκειται για έντονη σωματική άσκηση. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται ο κίνδυνος για κάποιο καρδιακό ή εγκεφαλικό και αυξάνονται οι πιθανότητες για το προσδόκιμο ζωής.

Σαν έντονη άσκηση συνήθως εννοούμε το τζόκινγκ, την κολύμβηση, το ποδήλατο και την αεροβική γυμναστική. Μάλιστα Αυστραλοί επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του James Cook, διαπίστωσαν πως όταν κάνουμε γυμναστική και έχουμε ξεσπάσματα πιο σκληρής άσκησης μειώνεται ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου από 9% μέχρι και 13%.

Οι επιστήμονες μάλιστα διαπίστωσαν πως τον να ασκούμαστε σε έντονους ρυθμούς μας ωφελεί όλους ανεξάρτητα εάν είμαστε γυναίκες ή άνδρες, και εάν είμαστε λεπτοί οι «γεματούληδες». Αυτό που πρέπει να κάνει κάποιος που θέλει να ασκηθεί σε έντονους ρυθμούς θα είναι να έχει συμβουλευτεί προηγούμενα τον γιατρό του, αφού η έντονη σωματική άσκηση μπορεί να αυξήσει επικίνδυνα τους παλμούς της καρδιάς του ή να του κόψει την αναπνοή.

http://www.invitromagazine.gr/

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>