Η δύναμη της συγκέντρωσης

Φεβρουαρίου 25, 2015

www.manageprojectsonsharepoint.com

Η γνώση δεν εφαρμόζεται από μόνη της εμείς, ως άτομα πρέπει να κάνουμε την εφαρμογή αυτή και η εφαρμογή συνίσταται στο να γονιμοποιήσουμε τη σκέψη με έναν ζωντανό σκοπό.

Ο χρόνος και οι σκέψεις που οι περισσότεροι άνθρωποι σπαταλούν κάνοντας άσκοπες προσπάθειες, θα μπορούσαν να κάνουν θαύματα αν είχαν κατευθυνθεί κατάλληλα, έχοντας κατά νου κάποιο συγκεκριμένο σκοπό. Προκειμένου να επιτύχετε κάτι τέτοιο, είναι απαραίτητο να εστιάσετε τη νοητική σας δύναμη σε μια συγκεκριμένη σκέψη και να την κρατήσετε σταθερά εκεί, απομακρύνοντας κάθε άλλη σκέψη. Αν έχετε ποτέ κοιτάξει μέσα από το φακό μιας φωτογραφικής μηχανής, θα διαπιστώσετε ότι όταν δεν είχατε εστιάσει στο αντικείμενο το αποτέλεσμα ήταν συγκεχυμένο και πιθανότατα θολό, όταν όμως εστιαστεί κατάλληλα η φωτογραφική μηχανή, τότε η εικόνα γίνεται ξεκάθαρη και ευδιάκριτη. Αυτό δείχνει τη δύναμη της συγκέντρωσης. Αν δεν μπορέσετε να συγκεντρωθείτε στο αντικείμενο που έχετε υπόψη σας, τότε η αντίληψη για το ιδεώδες σας θα είναι θολή, αδιάφορη, δυσδιάκριτη, συγκεχυμένη και ασαφής και τα αποτελέσματα θα είναι ανάλογα της νοητικής εικόνας σας.

- Δεν υπάρχει στόχος στη ζωή που να μην επιτυγχάνεται βέλτιστα μέσα από την επιστημονική κατανόηση της δημιουργικής δύναμης της σκέψης.

- Η ικανότητα της σκέψης είναι κοινή σε όλους. Ο άνθρωπος υπάρχει επειδή σκέφτεται. Η ικανότητα του ανθρώπου να σκέφτεται είναι άπειρη και, κατ’ επέκταση, επίσης άπειρη είναι και η δημιουργική του δύναμη.

- Ξέρουμε ότι η σκέψη οικοδομεί για μας αυτό που σκεφτόμαστε και, στην πραγματικότητα, το φέρνει πιο κοντά μας. Παρόλα αυτά, δυσκολευόμαστε να αποβάλουμε τον φόβο, το άγχος και την απογοήτευση, που όλες τους αποτελούν ισχυρές νοητικές δυνάμεις και συνεχώς απομακρύνουν τα πράγματα που επιθυμούμε έτσι, αυτό που συχνά γίνεται είναι ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω.

- Ο μόνος τρόπος για να μην οπισθοδρομείτε είναι να πηγαίνετε διαρκώς μπροστά. Το τίμημα της επιτυχίας είναι η αιώνια εγρήγορση. Υπάρχουν τρία βήματα και το καθένα είναι απολύτως απαραίτητο. Πρώτα πρέπει να γνωρίζετε τη δύναμή σας, δεύτερον πρέπει να έχετε το θάρρος να τολμάτε και τρίτον την πίστη να πράξετε.

- Έχοντας αυτά ως βάση, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ιδεώδη επιχείρηση, μια ιδεώδη οικογένεια, ένα ιδεώδες περιβάλλον. Δεν περιορίζεστε ούτε ως προς τα υλικά, ούτε ως προς το κόστος. Η σκέψη είναι παντοδύναμη και μπορεί να αντλήσει από την Άπειρη πηγή της πρωτογενούς δύναμης όλα όσα χρειάζεται. Γι’ αυτό, λοιπόν, στη διάθεση σας βρίσκονται Άπειρες πηγές.

- Το ιδεώδες σας όμως θα πρέπει να είναι έντονο, ξεκάθαρο, σαφές όταν έχετε ένα ιδεώδες σήμερα, ένα διαφορετικό αύριο και ένα τρίτο την επόμενη εβδομάδα διασκορπίζετε τις δυνάμεις σας και δεν καταφέρνετε τίποτα, το αποτέλεσμά σας θα είναι ένας χαοτικός και ανούσιος συνδυασμός καταναλωμένων υλικών.

- Δυστυχώς αυτό είναι το αποτέλεσμα που πολλοί νιώθουν και η αιτία είναι αυταπόδειχτη. Αν ένας γλύπτης ξεκινούσε με ένα κομμάτι μάρμαρο και τη σμίλη του και κάθε 15 λεπτά άλλαζε την ιδέα του, τι αποτέλεσμα θα μπορούσε να περιμένει; Και γιατί εσείς να περιμένετε ότι θα έχετε άλλο αποτέλεσμα, όταν προσπαθείτε να δώσετε σχήμα στην μεγαλύτερη και πιο εύπλαστη όλων των ουσιών – τη μοναδική πραγματική ουσία;

- Το αποτέλεσμα αυτής της αναποφασιστικότητας και των αρνητικών σκέψεων αντανακλάται συχνά στην απώλεια υλικού πλούτου. Η υποτιθέμενη ανεξαρτησία, η οποία χρειάστηκε πολλά χρόνια κόπων και προσπαθειών, ξαφνικά εξαφανίζεται. Συχνά, διαπιστώνουμε ότι τα χρήματα και η ιδιοκτησία κάθε άλλο παρά ανεξαρτησία μας προσφέρουν. Αντίθετα, η μοναδική ανεξαρτησία διαπιστώνεται ότι είναι η πρακτικά εφαρμόσιμη γνώση της δημιουργικής δύναμης της σκέψης.

- Αυτή η μέθοδος πρακτικής εφαρμογής δεν μπορεί να έρθει σε εσάς παρά μόνο όταν μάθετε ό,τι η μοναδική πραγματική δύναμη που μπορείτε να έχετε είναι η δύναμη να εναρμονίστε με τις Θείες και αμετάβλητες αρχές. Δεν μπορείτε να αλλάξετε το Άπειρο, μπορείτε όμως να κατανοήσετε τους Φυσικούς Νόμους. Η ανταμοιβή για την κατανόηση αυτή είναι η συνειδητή εμπέδωση της ικανότητας σας να προσαρμόζετε τις νοητικές δραστηριότητες σας με την Συμπαντική Σκέψη, η οποία είναι Πανταχού Παρούσα. Οι ικανότητες σας να συνεργάζεστε με αυτή την παντοδυναμία θα υποδείξει τον βαθμό επιτυχίας που θα έχετε.

 

Απόσπασμα από το βιβλίο “Το κλειδί της ζωής”

Εκδόσεις ΚΙΝΗΤΡΟ

πηγη www.ypernoisis.gr

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>