Η Δύναμη της Συγχώρεσης

Αυγούστου 29, 2016

Γράφει η Ιωάννα Μπακρατσά, Εκπαιδεύτρια και Σύμβουλος ThetaHealing®, Master και Certificate of Science της Μεθόδου

 

 Όλοι θέλουμε να είμαστε χαρούμενοι, ευτυχισμένοι και ελεύθεροι από προσκολλήσεις στη ζωή μας, αλλά λίγοι το καταφέρνουμε αυτό στην πραγματικότητα. Κι αυτό συμβαίνει επειδή όταν κρατάμε απόσταση από κάποιο πρόσωπο, επειδή μας απογοήτευσε ή μας φέρθηκε άσχημα ουσιαστικά κρατάμε την καρδιά μας κλειστή και στερούμε από τον εαυτό μας και τους άλλους την αγάπη.

Δεν είναι τυχαίο που πολλοί πνευματικοί δάσκαλοι διδάσκουν τη συγχώρεση. Γνωρίζουν ότι έχει τη δύναμη να μας συνδέσει με την πραγματική μας φύση, η οποία είναι η ανιδιοτελής αγάπη και παράλληλα να μας προσφέρει την ύψιστη προστασία. Διότι μόνο όταν έχουμε συγχωρέσει πλήρως κάποιο πρόσωπο μπορούμε να κλείσουμε την πόρτα στις σκέψεις και την ενέργεια αυτού του ατόμου, ώστε να μην μπορεί να μας επηρεάσει αρνητικά με οποιονδήποτε τρόπο.

Με τη συγχώρεση στην πραγματικότητα σπάμε τον ενεργειακό δεσμό που έχουμε με το άτομο που μας πλήγωσε ή μας αδίκησε. Έτσι λοιπόν οι σκέψεις του ατόμου και η ενέργειά του δεν μας επηρεάζουν, είμαστε ελεύθεροι και προστατευμένοι από τη δική του κατάσταση, όποια κι αν είναι αυτή. Για αυτό το λόγο έχει μεγάλη σημασία να συγχωρούμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας, αφού ουσιαστικά εμείς οι ίδιοι θα επωφεληθούμε από αυτό.

Όταν συγχωρούμε τον εαυτό μας ή συγχωρούμε κάποιον άλλον, τότε στην πραγματικότητα επιτρέπουμε στην ανιδιοτελή αγάπη να μπει στη ζωή μας. Με αυτό το μεγάλο βήμα δίνουμε στον εαυτό μας τη δυνατότητα να συνδεθεί με την πραγματική μας δύναμη και να είμαστε ελεύθεροι από τοξικά συναισθήματα. Με άλλα λόγια, παύουμε να είμαστε προσκολλημένοι ή και πολλές φορές εθισμένοι σε τοξικά συναισθήματα, όπως η μνησικακία, η κακία, η μεταμέλεια και η απόρριψη και ολόκληρη η ύπαρξή μας μεταμορφώνεται σε υγεία, φως και ελευθερία.

 

 

 

 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>