«Η Ελλάδα της Ανάκαμψης: Από παθητικοί θεατές ενεργοί συμμετέχοντες»

Δεκεμβρίου 11, 2013

Image by http://www.ceosummit-eede.gr

Ο τομέας Ηγεσίας της ΕΕΔΕ διοργανώνει την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 το 7ο CEO Summit, με θέμα «Η Ελλάδα της Ανάκαμψης: Από παθητικοί θεατές ενεργοί συμμετέχοντες», σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, το ΙΟΒΕ, τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας και το ΣΕΤΕ στο Athenaeum Intercontinental Athens.

Όλοι οι Stakeholders σήμερα στην Ελλάδα στην ουσία έστω και εκβιαστικά αναζητούν την Ελπίδα και την Αισιοδοξία. Αναζητούν να κρατηθούν από κάτι για να μπορέσουν να πορευθούν ανάμεσα στις Οδύσσειες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Επιχειρήσεις, οι Μάρκες, οι Εργαζόμενοι και η Κοινωνία γενικότερα.

Αυτή η ανάγκη έστω και για εκβιαστική αισιοδοξία οδηγεί όλες τις προσπάθειες των σοβαρών πυλώνων της αγοράς και της επιχειρηματικής κοινότητας να δημιουργούν πλαίσια ζύμωσης που στόχο έχουν την «Ανάκαμψη» της Χώρας.

Αυτή η διαδικασία έχει πάρει πλέον «Κινηματικές» διαστάσεις, οι οποίες όμως αυτή τη φορά δεν στηρίζονται πλέον σε επικοινωνιακές πομφόλυγες. Αυτή η κινηματικότητα ξεκινάει πλέον από πολύ βαθιά, μέσα από τις ίδιες τις ρίζες της κοινωνίας.

Ήδη το 26% του πληθυσμού, των απλών πολιτών, έχει αποφασίσει να πάρει τη ζωή του στα χέρια του. Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν υψηλά επίπεδα αυτοπεποίθησης, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση. Η συγκυρία για αυτούς βιώνεται ως μια πραγματικότητα στην οποία καλούνται να προσαρμοστούν, αναζητώντας τον τρόπο να «φτιάξουν» τα δεδομένα της ίδιας της ζωής τους.

Επιλέγουν «εξωστρεφείς» επικοινωνίες, με αναφορές στο μέλλον, ενώ την ίδια στιγμή επιβραβεύουν τη χαρά, την αισιοδοξία, το mood uplift. Αποστρέφονται την «παθητικότητα» των κεντρομόλων μηνυμάτων και κυρίως ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ. Πάνω από όλα όμως έχουν ανάγκη από «Ενθαρρυντικό» λόγο.

Αυτή η ισχυρότατη τάση της Ελληνικής Κοινωνίας πρέπει να τραφεί, να καλλιεργηθεί, να μεγαλώσει και να αποτελέσει όχημα και μοχλό για όλους τους υπόλοιπους. Σε αυτήν την πρόκληση οφείλουν όλοι οι ισχυροί δρώντες της αγοράς να ανταποκριθούν και να προσφέρουν τεχνογνωσία, περιεχόμενο, όραμα και ελπίδα με στόχο να αρχίσει το περίφημο Big Bang της «Ανάκαμψης της Χώρας» από το οποίο ενδεχομένως δεν απέχουμε πάρα πολύ.

 

Ομιλητές στα δύο πάνελ του συνεδρίου θα είναι:

- Πέγκυ Αντωνάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Microsoft στην Ελλάδα,

- Ιωάννης Αρτινός, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Vivartia,

- Αθανάσιος Έξαρχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia στην Ελλάδα,

- Στέφανος Ησαΐας, Διευθύνων Σύμβουλος της Invest in Greece,

- Στέφανος Θεοδωρίδης Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ,

- Παναγιώτης Καρκατσούλης, Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών,

- Γιώργος Κώτσαλος Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Interamerican,

- Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eurobank,

- Ζωούλλης Μηνά, Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας,

- Γιάννης Μπούρας, Διευθύνων Σύμβουλος της Μινέρβα,

- Θεοδόσης Τάσιος, Ομότιμος Καθηγητής του ΕΜΠ.

 

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ.

Που: Athenaeum Intercontinental Athens, Συγγρού 89-93

Πότε: 12/12/2013, από τις 3:00 μ.μ. μέχρι τις 10:00 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.ceosummit-eede.grΤα σχόλια είναι κλειστά.

Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;