Η επιστήμη του stretching εφαρμοσμένη

Ιουνίου 25, 2015

 

Περιγραφή εκπαίδευσης:

Kατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης θα μάθετε τη βασική δομή ενός  μαθήματος Stretching και πώς να το χτίσετε και να το προσαρμόσετε για να ταιριάζει στις απαιτήσεις του τμήματός σας (πχ παραλλαγές μαθήματος για χορό, πολεμικές τέχνες, ορθοσωμία, Group & Personal Training).

Μερικά από τα αντικείμενα διδασκαλίας: τεχνικές του stretching, φυσιολογία του stretching, διαφορετικά είδη προθέρμανσης, δυναμικό, βαλλιστικό, παθητικό, ισομετρικό stretching, ποια είναι η σωστή σειρά ασκήσεων, αναπνοή και άσκηση, ευελιξία και ελαστικότητα, stretching και η ψυχολογία του, μυικές βραχύνσεις και πώς να τις αντιμετωπίσετε, PNF stretching workshop για personal training και πως να το συμπεριλάβετε στο ομαδικό stretching πρόγραμμά σας.

Αντικείμενα διδασκαλίας:

  • Ολες οι τεχνικές  του stretching  και η εφαρμογή τους .
  • Φυσιολογία και ψυχολογία του Stretching.
  • Ασκησιολόγιο τεχνική και κανόνες ασφαλείας.
  • Σχεδιασμός ομαδικού ή ατομικού προγράμματος stretching  για χορευτές, αθλητές πολεμικών τεχνών, απλούς ασκούμενους, αποκατάσταση μυικών βραχύνσεων κ.α.
  • Παρουσίαση και ανάλυση 2 ομαδικών Masterclasses:  Stretch your limits* & Dance Stretching*
  • PNF Stretching: Παρουσίαση, ανάληση και πρακτική εξάσκηση.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν δυο Stretching Masterclasses:

STRETCH YOUR LIMITS

Η μέθοδος stretch your limits του Nissim Zoares είναι βασισμένη  στις τελευτείες επιστημονικές έρευνες πάνω  στο Stretching & Flexibility.Η κίνιση και είναι βασικό συστατικό του μαθήματος και μέσω αυτής στοχεύεται η βελτίωση του ευρους κίνησης (ROM) και της ευκαμψίας/ευλυγισίας. Δίνεται έμφαση στους μύς που έχουν την τάση να βραχύνονται. Κατα τη διάρκεια του προγράμματος θα παρουσιαστούν ασκήσεις που συνδιάζουν όλα τα είδη του stretching, δεμένες σωστά μεταξύ τους με σκοπό το μέγιστο αποτέλεσμα.

DANCE STRETCH

Μια τάξη stretching με φόντο το χορό. Διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιούνται στο μοντέρνο χορό είναι πάρα πολύ αποτελεσματικές για τη βελτίωση της ευκαμψίας και ευλυγισίας. Συμαντικό συστατικό του μαθήματος είναι η ροή και η κίνηση καθώς και οι δημιουργικές μεταβάσεις απο άσκηση σε άσκηση. Οι ασκήσεις εξασκούνται σε διαφορετικούς ρυθμούς και επίπεδα δυσκολίας. Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μία ώρα άσκησης για βελτίωση της ευλυγισίας καθώς και σαν προετοιμασία για ένα μάθημα χορού. Δεν χρειάζετε να είστε χορευτές για να το παρακολουθήσετε παρα μόνο να είστε ανοιχτοί στο να ανακαλύψετε δυνατότητες που έχει το σώμα σας.

 

Εισηγητής Master Training Nissim Zoares

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015 στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ Δήμου Αθηναίων

Αίθουσα Δ7 «The Body Lounge»

Ώρα Διεξαγωγής 9:00 – 15:00

Κατάλληλο για:

Χορευτές & δάσκαλους χορού

Γυμναστές, προπονητές & φυσικοθεραπευτές

Group & Personal Trainers

Αθλητές & ασκούμενους

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο www.bollywoodfestival.gr

 

 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>