Η θεραπεία γέλιου είναι πολύ σοβαρή υπόθεση

Φεβρουαρίου 04, 2016

Η θεραπεία γέλιου στόχο έχει να κάνει τον ενδιαφερόμενο να γελάσει σε ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες τεχνητού γέλιου! Το γεγονός ότι το ζητούμενο δεν επιτυγχάνεται φυσικά, δεν κάνει τα οφέλη λιγότερο σημαντικά.

Έρευνες του παρελθόντος έχουν καταδείξει τη σημασία του γέλιου για την καλή υγεία. Ο καθηγητής Λι Μπερκ από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια μελέτησε την επίδραση του γέλιου σε 10 υγιείς ενήλικες.
5 από αυτούς παρακολούθησαν μια κωμωδία διάρκειας μιας ώρας. Οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι η κορτιζόλη (η ορμόνη που εκκρίνεται όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση άγχους) ήταν σημαντικά μειωμένη σε αυτή την ομάδα, συγκριτικά με τους άλλους 5 συμμετέχοντες στην έρευνα που δεν παρακολούθησαν την διασκεδαστική προβολή. Ο ίδιος μελετητές έδειξε πως με το γέλιο αυξάνονται στον οργανισμό τα κύτταρα εκείνα που έχουν την ιδιότητα να επιτίθενται στους ιούς και τα καρκινικά κύτταρα. Σημειωτέον δε, ότι τα εν λόγω κύτταρα είναι μειωμένα όταν ο οργανισμός αντιμετωπίζει χρόνιο στρες.
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν επίσης υπολόγισαν ότι 20 δευτερόλεπτα γέλιου είναι εξίσου ευεργετικά για τους πνεύμονες όσο 3 λεπτά κωπηλασίας στο ανάλογο μηχάνημα.

Ο πρώτος που μελέτησε την θεραπευτική δράση του γέλιου ήταν ο καθηγητής Μαντάν Κατάρια που επιπλέον ανέπτυξε την γιόγκα γέλιου. Από το 1995 που δημιούργησε το πρώτο κλαμπ γιόγκα γέλιου, ο αριθμός τους εκτοξεύτηκε στις 5.000 παγκοσμίως.

Πηγη

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>