Η θεραπευτική σούπα του Ιπποκράτη
Αυτή είναι μια συνταγή σούπας αποτοξίνωσης που θεραπεύει και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και τα νεφρά και βοηθά σημαντικά τον οργανισμό στο να αποβάλλει τις τοξίνες. Το μυστικό του Ιπποκράτη βρισκόταν σε ρίζες και βολβούς
Συστατικά
1 μέτρια σελινόριζα ή 3-4 μίσχους σέλινου
1 μέτρια ρίζα μαϊντανού
Σκόρδο κατά βούληση
2 μικρά πράσα ή 1 μεγάλο
1 ½ κιλά ντομάτες ή περισσότερες
2 μέτρια κρεμμύδια
Φύλλα μαϊντανού
Παρασκευή
-Πλένετε όλα τα λαχανικά πολύ καλά, τα αποφλοιώνετε και τα κόβετε, σε μικρούς κύβους.
-Προσθέστε αρκετό καθαρό νερό ώστε να καλύψει τα κομμένα λαχανικά στην κατσαρόλα.
-Μαγειρέψτε όλα τα συστατικά σε χαμηλή φωτιά για 1,5 έως 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα.
-Αφαιρέστε τις ίνες και τις φλούδες.
-Κατεβάζετε τα μαλακά λαχανικά από τη φωτιά, και τα ρίχνετε μέσα στο μπλέντερ.
-Ανακατέψτε τα ακόμα ζεστά υλικά καλά μέχρι η σούπα να γίνει παχιά και κρεμώδης.
Αφήστε την σούπα να κρυώσει, πριν να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο.