Η καινοτομία της Φυσιορρύθμισης στη σύγχρονη θεραπευτική

Φεβρουαρίου 21, 2014

4ο Therapy Planet Festival 

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Ομιλία στην Κατηγορία: Εναλλακτική Θεραπευτική

Η καινοτομία της Φυσιορρύθμισης στη σύγχρονη θεραπευτική

 ’Ωρα: 12:10 – 12:50

Ομιλητής: Ιωάννης Τολιόπουλος,  Μοριακός Βιολόγος, PhD με ειδίκευση στον κλινικοεργαστηριακό τομέα της Φυσιολογίας της ιατρικής και μεταδιδακτορική εκπαίδευση στην ανοσοβιολογία της αναπαραγωγικής ιατρικής. Ιδρυτής του το Κωνσταντίνειου Ερευνητικού Κέντρου Μοριακής Ιατρικής και Βιοτεχνο

Η Φυσιορρύθμιση – (PHYSIOREGULATION) αποτελεί την πιο νέα και εξελιγμένη ολιστική θεραπευτική μέθοδο, που βασίζεται στην πιο πρόσφατη έρευνα και γνώση σχετικά με την Ομοιοπαθητική, την Ομοτοξικολογία, την Φυτοθεραπεία, την Ψυχο-Νευρο-Ενδοκρινο-Ανοσολογία (P.N.E.I.) και τις εφαρμογές των συμπληρωμάτων διατροφής. Η Φυσιορρύθμιση και η Φυσιορρυθμιστική Θεραπευτική βελτιώνουν τη δυνατότητα των Ιατρών, των Επαγγελματιών Υγείας και των εναλλακτικών θεραπευτών κάθε ειδικότητας να αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα την ασθένεια. Πιστεύοντας στην αρχή της συνθετικότητας, η Φυσιορρύθμιση επιλέγει να συγκεντρώνει και να συνδυάζει τα καλύτερα συστατικά από κάθε θεραπευτική μέθοδο. Η δεύτερη αρχή που προσθέτει είναι η αρχή της διατάραξης της φυσιολογίας του ασθενή, που αποτελεί τη βάση κάθε ασθένειας,μέσω παθογόνων παραγόντων όπως:

- Τοξίνες (τροφικές, βαριά μέταλλα, ραδιενέργεια, – τοξίνες ενεργειακές, συναισθηματικές, ατμοσφαιρικές, ηλεκτρομαγνητικές, γαιοπαθητικές και τέλος ομοτοξίνες)

- Μείωση της ικανότητας του οργανισμού να τις διαχειρίζεται και να τις αποβάλλει.

- Μη κατάλληλη διατροφή

- Μη λειτουργικοί μηχανισμοί σκέψης και συναισθηματικής βίωσης.

Αυτοί οι παράγοντες, σε συνδυασμό με το μοναδικό γενετικό υλικό ενός ανθρώπου και την ηλικία του, που ως παράγοντας επηρεάζει τη λειτουργία του οργανισμού σε κυτταρικό επίπεδο, δημιουργούν μία μοναδική σε κάθε άνθρωπο πολυπαραγοντική συνάρτηση που ως αποτέλεσμα έχει την εμφάνιση της ασθένειας. Μοναδική αποτελεσματική λύση θεραπείας είναι η ανακάλυψη της μοναδικής αυτής συνάρτησης και η επέμβαση σε κάθε έναν από τους παράγοντες που την αποτελούν.

Το κλινικό – θεραπευτικό μοντέλο της Φυσικής ρυθμιστικής Θεραπευτικής είναι γραμμικό. Ο θεραπευτικός σχεδιασμός περιλαμβάνει τρεις φάσεις:

1. ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ - ΑΠΕΚΚΡΙΣΗ

2. ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ PNEI ( Ψυχο-Νευρο-Ενδοκρινο-Ανοσολογία)

3. ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΟΡΓΑΝΟΥ

ΦΥΣΙΟΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ – ΜΙΑ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Ένα από τα θεμελιώδη σημεία της Φυσιορρυθμιστικής Θεραπευτικής είναι η ολιστική προσέγγιση του ανθρώπου σαν ένα πολύπλοκο βιολογικό σύστημα στο οποίο διάφορα ισοδύναμα σύνθετα υποσυστήματα συνλειτουργούν σε επίπεδο συνδιοργάνωσης και αλληλεξάρτησης. Επομένως η προσέγγισή μας στην αγωγή των ασθενών πρέπει να βασιστεί ως μία σφαιρική στρατηγική, στην οποία το νευρικό, το ενδοκρινικό και το ανοσοποιητικό σύστημα επικοινωνούν και συνεργάζονται μεταξύ τους και οποιαδήποτε επίδραση σε ένα από αυτά προκαλεί αντίδραση και σε όλα τα άλλα.

Στη Φυσιορρύθμιση επιχειρείται μια πολύπλευρη και πολυδιάστατη προσέγγιση της ψυχοσωματικής υπόστασης της υγείας. Αποκαλύπτεται η διαδικασία της επίδρασης του ψυχικού παράγοντα στις οργανικές λειτουργίες του σώματος αλλά και αντίστροφα. Η προσέγγιση που ακολουθείται δεν είναι συμπτωματολογική αλλά αναζητείται το βαθύτερο αίτιο. Οι ψυχοσωματικές διαταραχές θεωρούνται ως η έκφραση της εσωτερικής (απο)-ρύθμισης ως ένδειξη δυσλειτουργικών περιοχών στη ζωή του ατόμου και εκπαιδευμένοι θεραπευτές συνεργάζονται με αποδοχή και ενσυναίσθηση στην πορεία προς τη νέα ρύθμιση της υγείας.  Οι θεραπευτές εκπαιδεύονται στο να αναγνωρίζουν και να λαμβάνουν υπ όψιν τους την ψυχολογία του σώματος και να την χρησιμοποιούν και να την προσθέτουν ως ένα  νέο διαγνωστικό εργαλείο στην εργασία τους.

Σύντομο Βιογραφικό:

Ο Ιωάννης Τολιόπουλος σπούδασε στο Σικάγο των ΗΠΑ μοριακή βιολογία με πλήρη αθλητική και ακαδημαϊκή υποτροφία. Αργότερα, σπούδασε τις βασικές επιστήμες της ιατρικής σε αγγλόφωνο Πανεπιστήμιο της Ουγγαρίας και μετά τελείωσε στην Ελλάδα το διδακτορικό του στον κλινικοεργαστηριακό τομέα της Φυσιολογίας της ιατρικής. Κατά την διάρκεια του διδακτορικού του μετεκπαιδεύτηκε στην ανοσοβιολογία της αναπαραγωγικής ιατρικής και τελειώνει στο τέλος του 2013 το μεταδιδακτορικό του σε συνεργασία με τέσσερα Αμερικάνικα κέντρα αναπαραγωγικής ιατρικής στο αντικείμενο της υπογονιμότητας, αποβολών και αποτυχημένων εξωσωματικών γονιμοποιήσεων. Στο τέλος του 2006 ίδρυσε το Κωνσταντίνειο Ερευνητικό Κέντρο Μοριακής Ιατρικής και Βιοτεχνολογίας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με κύριο σκοπό την προαγωγή της έρευνας και της κλινικοεργαστηριακής τεκμηρίωσης με σύγχρονες τεχνολογίες και επιστημονικά πρωτόκολλα.

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>