Η Σπείρα της Θετικής Ενέργειας: μια χοροθεραπευτική πρόταση

Νοεμβρίου 21, 2015

Η “Σπείρα της Θετικής Ενέργειας”, είναι μια βιωματική εμπειρία και θεωρία βασισμενη στη Θεραπεια Gestalt και στη Θετικη Ψυχολογια. Στα φεστιβάλ εναλλακτικών θεραπειών όπου παρουσιάζεται η χοροθεραπευτική αυτή πρόταση συνεργάζομαι με ηχοθεραπευτές (χρησιμοποιούμε κύμβαλα και ηχογαβάθες) γιατί έχει αποδειχθεί οτι βοηθάει περισσότερο στην χαλάρωση και την ενδυνάμωση της ομάδας. Στο 7ο φεστιβάλ συμμετέχει η ηχοθεραπεύτρια Kathy Kizito η οποία κάνει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες με το σύστημα του Peter Hess.

Ο ήχος είναι ένα υποστηρικτικό εργαλείο για την ανθρώπινη υπόσταση που λειτουργεί κατ’ ευθειαν στη ψυχή προσφέροντας βαθειά θεραπεία χωρίς εμπλοκή νοητική. Συμπράξαμε με την Kathy Kizito και στο 40ο Παγκόσμιο Συνέδριο Χορού της Unesco και βιώσαμε μαζί με ερευνητές χορού από όλο τον κόσμο την συγκέντρωση της ενέργειας και την ευθυγράμμισή της μέσω της Σπείρας της Θετικής Ενέργειας. Η Σπείρα λειτουργεί ως θεραπευτικό εργαλείο, κάτι που αποδείχθηκε στο συνέδριο με απτά και άμεσα αποτελέσματα στον ψυχισμό.
Η σπειροειδης κινηση εχει θεραπευτικα αποτελέσματα, προσφέροντας στον ανθρωπο θετικη ενεργεια. Ειναι εμπνευσμένη απο το παναρχαιο συμβολο της σπειρας, την θεωρια του Hawking για τις μαύρες τρυπες (Hawking Radiation) και την στροβιλιζομενη κινηση των Σουφι, με την οποια απελευθερωνεται ενεργεια απο το συλλογικο ασυνειδητο και ο άνθρωπος που συμμετέχει στο ανθρώπινο σπειροειδές μοντέλο βιώνει την ολότητα.

Αυτή τη φορά στη βιωματική εμπειρία ο Ρεικυ Μάστερ και δάσκαλος της μεθόδου Ροήζων, θεραπευτής Δημήτρης Γαλάνης, θα δώσει μια άλλη διάσταση στο σπειροειδές μοντέλο που θα σχηματιστεί, βοηθώντας μας να ευθυγραμμιστούμε με το κέντρο μας μέσω της ενδυνάμωσης του δεύτερου τσάκρα, όπου βρίσκεται η σφαίρα παραγωγής ενέργειας ταν τιέν. Θα μας διδάξει πως να συνδεσουμε το ταν τιεν με την καρδιά μας και να προεκτέινουμε την γραμμή σύνδεσης με την πηγή προς τα επάνω και με τη μητέρα γη προς τα κάτω. Θα σχηματιστεί έτσι ο άξονας γύρω από τον οποίο στροβιλιζόμαστε στη Σπείρα Θετικής Ενέργειας και συνδεόμαστε με τους άλλους γύρω μας.
‘Ολοι οσοι μετέχουν  στην βιωματικη αυτη εμπειρια συγχρονιζονται με την ροη και εναρμονιζονται με τους γνωστους και αγνωστους νόμους του συμπαντος.  

Το ερέθισμα για να δημιουργήσω και να παρουσιάσω τη “Σπείρα της Θετικής Ενέργειας”, είναι η συνειδητοποίηση ότι αυτή η δίνη που δημιουργεί ζωή, εμπεριέχει τα πάντα. Η χοροθεραπευτική αυτή πρόταση αποτελεί και μια εμπειρία ενοποίησης.

Κατά τον Abraham H. Maslow, όταν το άτομο τείνει προς την αντίληψη της ενοποίησης και της ολοκλήρωσης του κόσμου, απομακρύνεται από τη διάσπαση και τις αντιθέσεις .
Ενισχύοντας το καλό μέσα μας και το όμορφο, συρρικνώνεται το αρνητικό, όπως οι μαύρες τρύπες και αναδύεται η αυθεντικότητά μας ακτινοβόλα και δυνατή για να περιπλανηθεί στο συναρπαστικό ταξίδι της ζωής.

Βιωνουμε την ολοτητα για άλλη μια φορά. Ελάτε να σχηματίσουμε αυτό το σύνθετο θεραπευτικό μοντελο που εξελίσσεται μαζί με τις νέες επιστημονικές θεωρίες και προεκτέινεται στην καθημερινότητά μας, εμπλουτίζοντάς μας με ιδέες για τη βελτίωση της.
Όλοι μαζί, όλοι Ενα, είναι το σύνθημα της Σπείρας της Θετικής Ενέργειας εδώ και δύο χρόνια και πολύ επίκαιρο αυτές τις ημέρες.

“Είμαι κι εγώ ένα κομμάτι από το ορατό και αόρατο Σύμπαντο. Είμαστε ένα’’. Νίκος Καζαντζάκης, Ασκητική.

Ιφιγένεια Τσαντίλη,
Δημοσιογράφος- Επικοινωνιολόγος
M.Sc. Ψυχολογίας και ΜΜΕ

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sign up for Inspire Your Life

"Ο δρόμος για να ανακαλύψεις τον καλύτερο σου εαυτό"

* = required field

Shop Now