Η Υγεία του ανθρώπου ξεκινά από τη σύλληψή του

Φεβρουαρίου 21, 2014

4ο Therapy Planet Festival 

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Ομιλία στην Κατηγορία: Ψυχοθεραπεία – Συμβουλευτική

“Η Υγεία του ανθρώπου ξεκινά από τη σύλληψή του”

‘Ωρα: 13:50 – 14:30

Ομιλήτρια: Γεωργία Δανέζη, Συμβουλευτική & Προγεννητική Ψυχολόγος, Δ/ντρια του Κέντρου Προγεννητικής Συμβουλευτικής

Όλο και περισσότερες έρευνες καθημερινά βγαίνουν και μας λεν ότι η υγεία του ανθρώπου θεμελιώνετε στην αρχή της ζωής του, δηλαδή από τη στιγμή της σύλληψής του και καθ’ όλη την ενδομήτρια ζωή του. Ασθένειες όπως ο διαβήτης, οι καρδιοπάθειες, ο αυτισμός, η σχιζοφρένεια αλλά και πιο απλές όπως οι αλλεργίες έχουν τις ρίζες τους στην αρχή της ζωής μας. Ακόμα και συναισθηματικές δυσκολίες όπως το πώς συνδεόμαστε με το ταίρι μας, ή τους φίλους μας και το πώς επικοινωνούμε, έχουν τις ρίζες τους στην αρχή της ζωής.

Κάποιοι λεν ότι φταίνε τα γονίδια τα οποία μας κληροδότησαν οι γονείς μας. Και είναι σωστό αυτό αλλά μόνο εν μέρει. Οι νέες εξελίξεις στην βιολογία μας λένε ότι τα γονίδια που θα πάρουμε είναι «προσαρμόσιμα» «εύπλαστα» δηλαδή οι γονείς του αγέννητου μωρού μπορούν να βοηθήσουν αυτά τα γονίδια να αναπτυχθούν και να γίνουν υγιή κύτταρα. Πως όμως αυτό είναι δυνατόν; Πως ένα ζευγάρι μπορεί να επέμβει θετικά στο μωρό που ακόμα βρίσκετε στις ωοθήκες της γυναίκας και αργότερα στη μήτρα της; Υπάρχουν τρόποι, όσο κι αν αυτό ακούγετε παράξενο. Η ψυχολογία του ζευγαριού είναι ο βασικός παράγοντας υγείας του μωρού, οι σκέψεις του ζευγαριού άλλος ένας σημαντικός παράγοντας.  Βελτιώνοντας σκέψεις και ψυχολογία μπορούμε να κάνουμε τα πάντα!

Όσο πιο νωρίς καταλάβουμε τη δύναμη που έχει ο άνθρωπος μέσα του να δημιουργεί υγιείς ανθρώπους τόσο καλύτερα. Η γυναίκα είναι μια γενετική αρχιτέκτονας! Στην ουσία μπορεί να πλάσει τον αγέννητο άνθρωπο έτσι ακριβώς όπως εκείνη θέλει π.χ. υγιή, όμορφο, έξυπνο, χαρισματικό, ταλαντούχο κ.ο.κ.

Η ιδανική στιγμή κατανόησης της δύναμης αυτής είναι τουλάχιστον τρεις μήνες πριν την σύλληψη ή και ακόμα πιο πριν. Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα είπαμε.

Έτσι υπάρχει το χρονικό εκείνο περιθώριο, το οποίο επιτρέπει στην γυναίκα και στον άνδρα να προετοιμαστούν ψυχικά, σωματικά και πνευματικά για να υποδεχθούν τη νέα ζωή. Για εμάς στο Κέντρο Προγεννητικής Συμβουλευτικής, η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία γι’ αυτό και ασχολούμαστε με τη σύλληψη και την κύηση.

Όσο για όλους εμάς που έχουμε ήδη γεννηθεί και ίσως έχουμε κάποια θεματάκια υγείας σωματικής ή ψυχολογικής; Ε, σε αυτήν την περίπτωση μπορούμε να δράσουμε θεραπευτικά πλέον.

Ελάτε στις 23/2/2014 στην ομιλία μας, στο Therapy Planet, να ακούσετε πράγματα που ίσως δεν τα έχετε ακούσει ξανά στη ζωή σας. Άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, είτε έχετε παιδιά είτε όχι, θα ανακαλύψετε έναν νέο κόσμο ή μάλλον θα θυμηθείτε ένα κόσμο που έχετε ήδη ζήσει για εννέα μήνες.

Σύντομο Βιογραφικό:

Η Γεωργία Δανέζη, γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Συμβουλευτική και επιστήμη της ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Teesside της Αγγλίας.

Έχει δίπλωμα (HND) στην Συμβουλευτική και στην Ψυχολογία από το Edexcel της Αγγλίας. Έχει ειδικευθεί, μεταξύ άλλων, στην Προγεννητική Αγωγή και Ψυχολογία από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συγκεκριμένα στη Ψυχολογία της σύλληψης, της κύησης, της εμπειρίας του τοκετού, της εξωσωματικής, της άμβλωσης, της αποβολής, καθώς και στην επικοινωνία μεταξύ μητέρας και αγέννητου μωρού. Είναι επιστημονική συνεργάτιδα διάφορων διαδικτυακών πυλών και blogs. Επί σειρά ετών διετέλεσε επιστημονική συνεργάτιδα του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού (Η αγκαλιά).

Ξεκίνησε σαν Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων και δούλεψε επί σειρά ετών ιδιωτικά. Αργότερα ανακάλυψε ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία και ασχολήθηκε με την πρόληψη των ασθενειών (ψυχικών και σωματικών). Έτσι σήμερα εργάζεται στο Κέντρο Προγεννητικής Συμβουλευτικής κάνοντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες σε εγκύους και στους συντρόφους αυτών με σκοπό την απόκτηση πιο υγιών παιδιών ψυχικά και σωματικά. Επίσης διοργανώνει σεμινάρια, ομιλίες και αρθρογραφεί στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό τύπο.

 

 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>