Η υποστήριξή σου είναι η δύναμή μας!

Απριλίου 15, 2013

inspire_cancer


Η Κοινωφελής Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Φίλων Του Καρκίνου, με τον διακριτικό τίτλο “ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ” και στα ξενόγλωσσα “BE STRONG”, ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου 2007, με σκοπό την τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο, την πρόληψη καθώς και την υποστήριξη σε όλους όσους εμπλέκονται με αυτόν.

Εμπνευστής και ιδρυτής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ είναι ο Παναγιώτης Μιχαήλ, που ο ίδιος είναι 2 φορές επιζών του καρκίνου μέσα σε μια δεκαετία.

Η ιστοσελίδα της οργάνωσης που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2008, θεωρείται από τις πιο ενημερωμένες ιστοσελίδες στην Ελλάδα σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο και την υποστήριξη.

Η ιστοσελίδα έως σήμερα, έχει δεχτεί 1.500.000 μοναδικούς επισκέπτες, σύμφωνα με στοιχεία του google analytics, που έχουν αντλήσει ενημέρωση-πληροφόρηση, ενώ κάποιοι εξ’ αυτών και υποστήριξη, από την οργάνωσή μας.

Από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010 ξεκίνησε η λειτουργία της πρότυπης για τα ελληνικά δεδομένα γραμμής υποστήριξης, μέσω του εθνικού τετραψήφιου αριθμού 1069, που είχε σαν στόχο την ψυχοκοινωνική στήριξη των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο. Κάτι τέτοιο έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δηλ.να υπάρχει ένα τετραψήφιο νούμερο για τους ανθρώπους που εμπλέκονται με τον καρκίνο.

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012, η Εθνική Γραμμή Υποστήριξης 1069 παρέτεινε την λειτουργία της σε 24ωρη βάση, πέντε ημέρες την εβδομάδα, από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Την γραμμή υποστήριξης 1069 στελεχώνουν 7 ειδικοί ψυχικής υγείας που με γνώση, αγάπη, εν συναίσθηση, και διάθεση για την υποστήριξη των ατόμων που εμπλέκονται με τον καρκίνο, βρίσκονται εκεί για να διαπραγματευτούν θέματα που προκύπτουν είτε στους ασθενείς, είτε στο οικείο περιβάλλον, από τη στιγμή της διάγνωσης, αλλά και έως ότου χρειαστεί μετά το πέρας της θεραπείας. Μέχρι σήμερα περισσότερα από 3.500 χιλιάδες άτομα έχουν τηλεφωνήσει για να ζητήσουν υποστήριξη & βοήθεια κάτι που έκανε την 24ωρη λειτουργία της Γραμμής 1069 επιβεβλημένη.


Πέραν τούτου η ΜΚΟ ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ, σε συνεργασία με την κυπριακή ΜΚΟ ΕΛΑΖΩ, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία, διεύρυνε τις υπηρεσίες της
γραμμής 1069, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη μέσω τηλεφώνου, σ’ όλους τους Κύπριους πολίτες. Κάθε Κύπριος πολίτης που καλεί στον τετραψήφιο αριθμό 1469, που ισχύει μόνο για Κύπρο, συνδέεται με τους ειδικούς ψυχικής υγείας της οργάνωσής μας και λαμβάνει την υποστήριξη που χρειάζεται.


Εκτός της τηλεφωνικής υποστήριξης, παρέχουμε στο κέντρο μας εκμεταλλευόμενοι την ανάπτυξη της τεχνολογίας, υποστήριξη και μέσω διαδικτύου. Πάνω από 300 άτομα έως σήμερα έχουν υποστηριχτεί από τους ειδικούς της ψυχικής υγείας διαδικτυακά, μέσω γραπτών μηνυμάτων (On Line chat), μιας ειδικά διαμορφωμένης δικτυακής πλατφόρμας επικοινωνίας & 200 άτομα μέσω e-mail.


Η Ευρωπαϊκή Σχολή Ογκολογίας, στα πλαίσια του διαγωνισμού “CANCER ON THE INTERNET” AWARD 2010, απένειμε το Βραβείο Εύφημης Μνείας (2010 Mention Of Honour) στην ελληνική μη κερδοσκοπική οργάνωση ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ. Η Ευρωπαϊκή Σχολή Ογκολογίας στην σχετική ανακοίνωση βράβευσης, τόνισε το γεγονός ότι η ποιότητα των πληροφοριών και των υπηρεσιών, που παρέχονται στην ελληνική κοινωνία από την οργάνωση, αξίζουν αναγνώρισης!

Η οργάνωση έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων προέρχεται από τις δωρεές και τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Ο επόμενος στόχος μας είναι η δημιουργία ενός κέντρου ευεξίας & ολιστικής υποστήριξης των ανθρώπων που εμπλέκονται με τον καρκίνο (CANCER SURVIVORS WELLNESS CENTER).

Αγίας Ζώνης 1Α, Κυψέλη, Αθήνα, 113 61
Τ.:210 86 200 85, 6932 209001

Περισσότερα: www.bestrong.org.grΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>