Η χορτοφαγική διατροφή προστατεύει από εγκεφαλικά και καρδιοπάθειες

Ιουνίου 15, 2015

 

Όπως επιβεβαιώνει και νέα έρευνα, η χορτοφαγική διατροφή προστατεύει από εγκεφαλικά αλλά και καρδιοπάθειες. Σε σύγκριση δηλαδή με όσους τρώνε τροφές ζωικής προέλευσης, οι χορτοφάγοι κινδυνεύουν πολύ λιγότερο να πεθάνουν από την καρδιά τους ή από εγκεφαλικό, σε σχέση με όσους τρώνε κατά προτίμηση τροφές ζωικής προέλευσης, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα με ελληνική συμμετοχή.

Πρόκειται για μελέτη που έγινε σε 451.250 άτομα από δέκα ευρωπαϊκές χώρες και είχε ως με επικεφαλής την επιδημιολόγο Καμίλ Λασάλ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Imperial College του Λονδίνου. Μάλιστα σε αυτήν συμμετείχε και η Ελληνίδα Ιωάννα Τζουλάκη, λέκτορας στην Επιδημιολογία και Βιοστατιστική στην Ιατρική Σχολή του Imperial College.

Τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν από 35 έως 70 ετών, χωρίς κάποια χρόνια πάθηση και παρακολουθήθηκαν κατά μέσο όρο για 12 έτη. Το συμπέρασμα που προέκυψε ήταν το ίδιο με εκείνο πολλών άλλων μελετών: Οι άνθρωποι των οποίων η διατροφή αποτελούνταν τουλάχιστον 70% από φυτικά προϊόντα κινδύνευαν, κατά μέσο όρο, 20% λιγότερο από θάνατο οφειλόμενο σε καρδιαγγειακές παθήσεις σε σχέση με εκείνους που έτρωγαν περισσότερα ζωικά τρόφιμα, σε σχέση δηλαδή με εκείνους που η διατροφή τους περιλάμβανε φυτικές τροφές σε ποσοστό λιγότερο από 45%.

Όπως ήδη επισημάνθηκε, δεν πρόκειται για κάτι που προκαλεί έκπληξη καθώς σε αντίστοιχα συμπεράσματα έχουν καταλήξει και αρκετές άλλες μελέτες. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι vegans και vegetarians όχι μόνο έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής αλλά επιπλέον αντιμετωπίζουν πολύ λιγότερα προβλήματα υγείας σε σχέση με όσους τρώνε κρέας και γενικώς τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

viralnews.gr

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>